Peste 2000 de medici si asistente se pregatesc sa paraseasca Romania

21/07/2015

Peste 2000 de medici si asistente se pregatesc sa paraseasca Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-2000-de-medici-si-asistente-se-pregatesc-sa-paraseasca-romania/

poza consult medical1.100 medici si 1.057 asistenti medicali au ridicat, in primul semestru din 2015, certificatele de recunoastere a pregatirii efectuate in Romania pe baza carora pot sa lucreze in spitale din alte tari europene.

Cea mai mare problema a sistemului sanitar romanesc este aceea a pastrarii medicilor in tara, problema legata si de calitatea actului medical.

Acolo unde sunt medici si suficienti membrii ai personalului medical, si serviciile oferite sunt de o alta calitate, net superioara.

Anul acesta, pana acum, peste 2000 de cadre medico-sanitare, medici si asistenti, au solicitat eliberarea actelor care le permite sa lucreze in strainatate.

“Este vorba despre certificatele necesare recunoasterii titlurilor romanesti in profesia de medic, medic dentist, asistent medical generalist si moasa. In primele sase luni au fost eliberate 2.157 de certificate de acest fel, dintre care 1.100 au fost ridicate de catre medici, iar 1.057 de asistenti medicali”, a afirmat Oana Grigore, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, citata de Mediafax.

De altfel, si profesorul Vasile Astarastoae, fostul presedinte al Colegiului Medicilor din Romania, afirma la sfarsitul lunii martie a acestui an ca din 1989 si pana in prezent, au plecat sa lucreze in alte tari aproximativ 24.000 de medici.

 

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. stefanconstantina says:

    CE SA ZIC: LA MAI MARE.NUMAI CU PROMISIUNI LEGI PESTE LEGI ,ORDINE PESTE ORDINE,NORME PESTE NORME ESTE NORMAL SA-TI DORESTI SA PLECI SI DACA ESTI TANAR SI SA O SI FACI!BRAVO LOR CELOR CARE PLEACA SI EU AS FACE-O DACA AS MAI FI TANARA!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Testare pentru depistarea Covid, cu teste gratuite, in peste 100 de farmacii

CNCAV: Vaccinarea cu doza a treia si in cabinetele medicilor de familie

OMS recomanda un tratament preventiv impotriva formelor grave de Covid

Florin Citu, despre vaccinarea obligatorie: Ar trebui sa fie ultima varianta

Chestionarul de exprimare a intentiei de vaccinare pentru elevi, validat