Peste 200 de asistenti medicali din Alba au plecat in ultimii trei ani sa munceasca in strainatate

08/08/2018

Peste 200 de asistenti medicali din Alba au plecat in ultimii trei ani sa munceasca in strainatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-200-de-asistenti-medicali-din-alba-au-plecat-in-ultimii-trei-ani-sa-munceasca-in-strainatate/


In jur de 200 de asistenti medicali din Alba au plecat in ultimii ani la munca peste hotare, in topul preferintelor fiind destinatii ca Anglia, Irlanda, Italia, Germania si Austria.

“In jur de 200 de certificate de conformitate avem eliberate si scrisori de recomandare”, a declarat, spune presedintele filialei Alba a Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania (OAMGMAMR), Gratiela Indreica citata de Agerpres.

Ea a mai precizat ca doar din 2015 certificatele de conformitate sau scrisorile de recomandare de care au nevoie asistentii medicali pentru a profesa in strainatate se elibereaza de catre OAMGMAMR Alba.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Poliartrita reumatoida

“Pana in 2015 era la nivelul Ministerului Sanatatii si nu va pot spune datele  exacte pana atunci”, a mentionat presedintele organizatie confiorm sursei mentionate.

In prezent in Alba profeseaza un numar de 2.600 de asistenti medicali generalisti, asistenti medicali de farmacie, asistenti medicali pe diferite specialitati.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: