Peste 2 milioane de romani au o boala cronica de rinichi

19/04/2013

Peste 2 milioane de romani au o boala cronica de rinichi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-2-milioane-de-romani-au-o-boala-cronica-de-rinichi/

poza consultatie medicalaMedicii specialisti aproximeaza ca mai mult de doua milioane de romani sunt diagnosticati cu o boala cronica de rinichi, si peste 11.000 de romani depind de dializa, dupa cum este specificat intr-un comunicat al Societatii Romane de Nefrologie.

Din acest motiv este necesara luarea in considerare a unui program national de boala cronica de rinichi care sa includa preventia, screeningul si monitorizarea acestei afectiuni deosebit de grave. De asemenea, acest program ar trebui sa atraga atentia asupra gravitatii acestei boli si asupra bolilor renale in general, sa informeze asupra grupelor de pacienti predispusi riscului de a avea o boala renala, asupra celor mai recente informatii legate de predializa, dializa si dializa peritoneala.

Toate aceste aspecte sunt discutate in cadrul Congresului National de Nefrologie, Dializa, Transplant Renal si Acces Vascular, manifestare cu participare internationala, desfasurata la World Trade Center Bucuresti, in perioada 28-20 aprilie.

Cu ocazia acestui eveniment pentru prima oara in domeniul nefrologiei din Romania un congres medical va imbina teoria stiintifica si practica atelierelor de lucru, pe de o parte prin zeci de ore de dezbatere, iar pe de alta parte prin workshop-uri si cursuri practice desfasurate la Institutul Clinic Fundeni, a declarat pentru Agerpres prof. dr. Mihai Voiculescu.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: