Peste 2.500 de candidatii, la UMF “Carol Davila” din Bucuresti la concursul de admitere in rezidentiat

17/11/2017

Peste 2.500 de candidatii, la UMF “Carol Davila” din Bucuresti la concursul de admitere in rezidentiat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-2-500-de-candidatii-la-umf-carol-davila-din-bucuresti-la-concursul-de-admitere-in-rezidentiat/

Concursul de admitere in rezidentiat in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie, va fi organizat in 2017 de catre Ministerul Sanatatii , duminica, 19 noiembrie.

Acesta urmeaza sa se desfasoare in centrele universitare din Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu-Mures si Timisoara, iar pentru cele 3.524 de locuri scoase la concurs, la nivel national, s-au inscris 6.817 de candidati, peste 37% – 2.537 de concurenti urmand sa sustina examenul in centrul universitar Bucuresti.

Pentru acest concurs, la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti s-au inscris 1.888 de candidati la Medicina, 483, la Medicina Dentara si 166, la Farmacie. In ceea ce priveste organizarea si desfasurarea concursului din Bucuresti, vor fi puse la dispozitie 44 de sali ce au fost repartizate, in incinta Facultatii de Medicina (bd-ul Eroilor Sanitari nr.8), Spitalul Universitar, in incinta Facultatii de Farmacie (str.Traian Vuia nr.6), precum si la Universitatea Romano-Americana(Bd-ul Expozitiei nr. 1B).

La nivel national, dintre cele 3.524 de locuri scoase la concurs, 3.137 au fost repartizate domeniului Medicina (762 centrului Bucuresti), 258, domeniului Medicina Dentara( 45 centrului Bucuresti) si 129, domeniului Farmacie (34 centrului Bucuresti). Candidatilor li se va permite intrarea in salile de concurs la ora 8:30, iar subiectele se vor deschide la ora 10.

“Am convingerea ca, si in 2017, absolventii Universitatii noastre vor traversa , in numar cat mai mare, dar si cu medii ridicate, acest important examen din cariera lor profesionala si ca, prin rezultatele obtinute, vor pozitiona inca odata, invatamantul superior medical romanesc si totodata Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila pe cele trei coordonate ale desavarsirii in medicina: Initiere, Evolutie, Excelenta” a declarat Acad. I. Sinescu, Rector al UMF „Carol Davila” din Bucuresti, intr-un comunicat de presa.

Si anul acesta, pentru a putea participa la concursul de rezidentiat in medicina, medicina dentara si farmacie ce va avea loc pe 19 noiembrie, candidatii au achitat o taxa de 360 lei/participant. Cuantumul taxei de participare la examenul de rezidentiat 2017, similar cu cel din 2016 , a fost stabilit prin Ordinul Ministrului Sanatatii, iar un procent de maxim 85% din sumele incasate va fi repartizat universitatilor de profil.

Concursul se va derula sub forma de test-grila, cu 200 de intrebari pentru fiecare domeniu, pe o durata de 4 ore. Dupa o pauza de 15 minute, va incepe corectura in sali, iar pentru a depune contestatii, candidatii vor avea la dispozitie 24 de ore. Acestea pot viza, intrebarile de concurs, recorectarea lucrarilor sau organizarea concursului. Raspunsul contestatiilor se va da in 48 de ore de la depunerea acestora. Punctajul minim de promovare reprezinta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu, din care 50 de tip complement simplu si 150 de tip complement multiplu.

Totodata, ocuparea locurilor in cele 67 de specialitati se va face in ordinea punctajului de promovare obtinut, in limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu , alcatuindu-se o singura clasificare pentru fiecare domeniu.Afisarea rezultatelor se va face numai dupa semnarea ordinului Ministerului Sanatatii de confirmare a rezultatelor.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: