Peste 16.600 persoane din judetul Olt au fost vaccinate antigripal in acest sezon

21/11/2018

Peste 16.600 persoane din judetul Olt au fost vaccinate antigripal in acest sezon

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-16-600-persoane-din-judetul-olt-au-fost-vaccinate-antigripal-in-acest-sezon/

Directia de Sanatate Publica (DSP) a primit pana acum si a distribuit catre medicii de familie peste 23.800 de doze de vaccin antigripal, cu 5.000 mai multe decat in sezonul rece trecut, iar pana la aceasta data au fost vaccinate peste 16.600 de persoane, precizeaza reprezentantii institutiei potrivit Agerpres.

Daca in precedentul sezon rece au fost repartizate DSP Olt mai putin de 19.000 de doze de vaccin antigripal, care a fost livrat abia in luna decembrie, anul acesta, incepand din luna septembrie, au fost repartizate si livrate DSP Olt 23.800 doze de vaccin, cea mai mare cantitate fiind distribuita medicilor de familie.

Ei au administrat vaccinul varstnicilor de peste 65 de ani  (9.423 de doze), persoanelor cu afectiuni medicale cronice (5.027 doze), personalului medical si celui auxiliar din unitatile medicale (1.718 doze), gravidelor (sase doze).

Medicii de familie din judet mai au in stocuri 6.242 de doze de vaccin antigripal, iar DSP mai are 960 de doze, mai relateaza sursa citata.

DSP Olt a catagrafiat pentru acest sezon rece 30.300 persoane considerate la risc si care doresc sa se vaccineze.

Pana in prezent nu au fost inregistrate cazuri de gripa in judetul Olt. Peste 1.600 de pacienti au ajuns insa la medic din cauza infectiilor respiratorii acute, alti 664 de pacienti au fost diagnosticati cu pneumonie.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati