Peste 16.600 persoane din judetul Olt au fost vaccinate antigripal in acest sezon

21/11/2018

Peste 16.600 persoane din judetul Olt au fost vaccinate antigripal in acest sezon

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-16-600-persoane-din-judetul-olt-au-fost-vaccinate-antigripal-in-acest-sezon/

Directia de Sanatate Publica (DSP) a primit pana acum si a distribuit catre medicii de familie peste 23.800 de doze de vaccin antigripal, cu 5.000 mai multe decat in sezonul rece trecut, iar pana la aceasta data au fost vaccinate peste 16.600 de persoane, precizeaza reprezentantii institutiei potrivit Agerpres.

Daca in precedentul sezon rece au fost repartizate DSP Olt mai putin de 19.000 de doze de vaccin antigripal, care a fost livrat abia in luna decembrie, anul acesta, incepand din luna septembrie, au fost repartizate si livrate DSP Olt 23.800 doze de vaccin, cea mai mare cantitate fiind distribuita medicilor de familie.

Ei au administrat vaccinul varstnicilor de peste 65 de ani  (9.423 de doze), persoanelor cu afectiuni medicale cronice (5.027 doze), personalului medical si celui auxiliar din unitatile medicale (1.718 doze), gravidelor (sase doze).

Medicii de familie din judet mai au in stocuri 6.242 de doze de vaccin antigripal, iar DSP mai are 960 de doze, mai relateaza sursa citata.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

HTA – Actualitati Ghid ESC/ESH

DSP Olt a catagrafiat pentru acest sezon rece 30.300 persoane considerate la risc si care doresc sa se vaccineze.

Pana in prezent nu au fost inregistrate cazuri de gripa in judetul Olt. Peste 1.600 de pacienti au ajuns insa la medic din cauza infectiilor respiratorii acute, alti 664 de pacienti au fost diagnosticati cu pneumonie.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Romania va recupera, din fonduri europene, banii cheltuiti pentru testele RT-PCR efectuate la nivel national

Ministrul Sanatatii: Speram ca in a doua jumatate a lunii octombrie sa mergem pe o panta descendenta a cazurilor Covid

Studiu: Persoanele infectate cu Covid-19 pot transmite boala animalelor de companie

In farmaciile rusesti va fi disponibil un medicament antiviral destinat tratarii formelor usoare si moderate de Covid

Ziua Mondiala Alzheimer | Medic de familie: Este important ca boala sa fie recunoscuta la timp; Apropiatii si medicul de familie au rol de baza