Peste 12 000 de candidati inscrisi la concursul de Rezidentiat

19/11/2021
Peste 12 000 de candidati inscrisi la concursul de Rezidentiat

Peste 12 000 de candidati inscrisi la concursul de Rezidentiat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-12-000-de-candidati-inscrisi-la-concursul-de-rezidentiat/

12 564 candidati s-au inscris anul acesta la concursul de Rezidentiat. Acestia vor concura pe un numar de 6311 locuri si posturi pe cele 3 domenii de pregatire, astfel: 3942 locuri si posturi pentru domeniul medicina, cate 1190 locuri pentru medicina dentara si 1087 locuri pentru farmacie, un numar de 92 locuri pentru ministerele cu retea sanitara proprie.

“Este un numar record de participanti, mai mare chiar si fata de anul trecut si vom lua, impreuna cu universitatile de medicina si farmacie, toate masurile pentru organizarea eficienta in contextul epidemiologic actual.
In luna octombrie a.c. am suplimentat cu 439 cifra pentru Rezidentiat. Urez succes tuturor participantilor la concurs si ii asigur de tot suportul meu”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sanatatii, potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii.

Pentru domeniul medicina, Ministerul Sanatatii are posibilitatea sa suplimenteze numarul de locurilor in situatia in care numarul candidatilor promovati este mai mare decat cifra de scolarizare initial anuntata pentru acest domeniu.

Concursul de intrare in Rezidentiat se va desfasura in data de 21 noiembrie 2021. La fel ca in anii trecuti, acesta va avea loc in 6 centre universitare: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara, dupa aceeasi metodologie, pe o durata de 4 ore, sub forma de test-grila cu 200 de intrebari.

 

Etichete: concursul de rezidentiat, rezidentiat 2021

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: