Peste 100.000 de romani s-au accidentat la locul de munca in 2013

27/06/2014

Peste 100.000 de romani s-au accidentat la locul de munca in 2013

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-100-000-de-romani-s-au-accidentat-la-locul-de-munca-2013/

accidente-rutiereIn Romania se inregistreaza in fiecare an aproximativ 100.000 de cazuri de accidentari ca urmare a riscurilor de la locul de munca. Expunerea la substante chimice, riscul utilizarii utilajelor in constructii sau riscul pentru deteriorarea auzului sunt doar cativa din factorii care pun in pericol sanatatea angajatilor din Romania.

43.000 de persoane care au suferit un accident la locul de munca in 2013 lucreaza in industrie si constructie

Studiile realizate de Institutul National de Statistica din Romania arata ca numarul cel mai mare de accidentari la locul de munca se inregistreaza in agricultura, industrie si constructii.

Peste 40.000 de persoane care lucreaza in industrie si constructii au suferit un accident la locul de munca in 2013, in timp ce 24.000 de persoane cu aceleasi probleme lucreaza in sectorul serviciilor, conform wall-street-.ro.

40% dintre persoanele accidentate au avut nevoie de concedii medicale

Riscurile la locul de munca cresc si rata absenteismului, de vreme ce aproape jumatate dintre angajatii care sufera un accident la serviciu au nevoie de concediu medical pentru recuperare.

Bolile respiratorii si afectiunile musculo-scheletice, cele mai frecvente afectiuni ocupationale

Conform raportului OMS “WHO Global Plan of Action on Workers’ Health (2008-2017)”, la nivel mondial cele mai frecvente afectiuni cauzate de conditiile si riscurile de la locul de munca sunt bolile respiratorii si cele musculo-scheletice.

Riscul infectarii cu hepatita B este un alt semnal de alarma al specialistilor OMS care recomanda imunizarea impotriva acestei afectiuni.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) atrage atentia ca exista o rata scazuta la nivel mondial a informarii populatiei asupra riscurilor la locul de munca.

2 milioane de persoane mor anual din cauza bolilor ocupationale

In 2013, Organizatia Internationala a Muncii avertiza ca in fiecare an 2 milioane de persoane isi pierd viata din cauza bolilor profesionale.

Afectiunile determinate de agenti chimici si biologici, traumatismele sistemului osos si muscular, bolile de piele si cele respiratorii sunt principalele boli ocupationale care pun in pericol viata angajatilor din intreaga lume.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

INSP: Actualizarea definitiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19)

Cate paturi ATI pentru copiii cu Covid-19 sunt disponibile in Romania

Raport: Tarile bogate ale lumii au pre-achizitionat jumatate din totalul vaccinurilor anti-Covid

COPAC: Pacientii cronici nu au devenit singuri mai vulnerabili, ci sistemul de sanatate i-a vulnerabilizat

O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19