Peste 10.400 de doze de vaccin gripal distribuite medicilor de familie din Hunedoara

22/10/2019

Peste 10.400 de doze de vaccin gripal distribuite medicilor de familie din Hunedoara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-10-400-de-doze-de-vaccin-gripal-distribuite-medicilor-de-familie-din-hunedoara/

Peste 10.400 de doze de vaccin gripal au fost distribuite medicilor de familie din judet pentru imunizarea gratuita a persoanelor din grupele de risc, urmand ca in luna noiembrie sa fie completat necesarul pentru acest an.

In baza cererilor venite de la medicii de familie, DSP Hunedoara a solicitat Ministerului Sanatatii, pentru acest sezon rece, 31.230 de doze de vaccin, dintre care in judet au ajuns, pana acum, 11.450.

Dintre acestea, 10.410 au fost distribuite medicilor de familie pentru vaccinarea persoanelor din grupele de risc – medici, bolnavi cronici, gravide si oameni peste 65 de ani, iar diferenta a fost alocata pentru imunizarea personalului medico-sanitar din unitatile cu risc, cum ar fi sectiile de ATI sau nou-nascuti, relateaza Agerpres.

Continut educational:

“Important este ca persoanele din grupele de risc sa solicite si sa fie vaccinate antigripal. Vaccinul este unul cu patru tulpini de virus, ceea ce este un lucru foarte bun”, a precizat , Cecilia Birau, medicul sef al DSP Hunedoara, conform sursei citate.

Potrivit acesteia, restul de vaccin va fi adus si distribuit in judetul Hunedoara in cursul lunii noiembrie, astfel ca vor fi respectate indicatiile Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) in ceea ce priveste imunizarea populatiei.

Etichete: vaccin gripal, vaccinare antigripala, dsp hunedoara, medici de familie hunedoara

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Din 1 octombrie cardul de sanatate redevine obligatoriu, cu exceptia consultatiilor la distanta

Covid-19 face tot mai multe victime in randul cadrelor medicale | O alta asistenta si-a gasit sfarsitul

China vrea sa produca anual peste 600 de milioane de doze de vaccin anti-Covid

Proiect privind prelungirea suplimentarii numarului de posturi la DSP si Ambulanta

Medicii de familie: Siguranta pacientilor trebuie sa fie mai presus de un sistem informatic nefunctional