Peste 10.400 de doze de vaccin gripal distribuite medicilor de familie din Hunedoara

22/10/2019

Peste 10.400 de doze de vaccin gripal distribuite medicilor de familie din Hunedoara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-10-400-de-doze-de-vaccin-gripal-distribuite-medicilor-de-familie-din-hunedoara/

Peste 10.400 de doze de vaccin gripal au fost distribuite medicilor de familie din judet pentru imunizarea gratuita a persoanelor din grupele de risc, urmand ca in luna noiembrie sa fie completat necesarul pentru acest an.

In baza cererilor venite de la medicii de familie, DSP Hunedoara a solicitat Ministerului Sanatatii, pentru acest sezon rece, 31.230 de doze de vaccin, dintre care in judet au ajuns, pana acum, 11.450.

Dintre acestea, 10.410 au fost distribuite medicilor de familie pentru vaccinarea persoanelor din grupele de risc – medici, bolnavi cronici, gravide si oameni peste 65 de ani, iar diferenta a fost alocata pentru imunizarea personalului medico-sanitar din unitatile cu risc, cum ar fi sectiile de ATI sau nou-nascuti, relateaza Agerpres.

Continut educational:

“Important este ca persoanele din grupele de risc sa solicite si sa fie vaccinate antigripal. Vaccinul este unul cu patru tulpini de virus, ceea ce este un lucru foarte bun”, a precizat , Cecilia Birau, medicul sef al DSP Hunedoara, conform sursei citate.

Potrivit acesteia, restul de vaccin va fi adus si distribuit in judetul Hunedoara in cursul lunii noiembrie, astfel ca vor fi respectate indicatiile Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) in ceea ce priveste imunizarea populatiei.

Etichete: vaccin gripal, vaccinare antigripala, dsp hunedoara, medici de familie hunedoara

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Premierul Orban: O crestere semnificativa a numarului de cazuri poate sa conduca la noi masuri de restrictii

CNAS acceseaza fonduri europene pentru noi solutii informatice si redimensionarea SIUI

Romania a depasit pragul de 20.000 de cazuri Covid-19

Oficial ONU: Un viitor vaccin impotriva Covid-19 trebuie privit ca un bun public global

Trei spitale din Capitala au fost incluse intr-un studiu OMS privind schemele de tratament pentru Covid-19