Peste 1 milion de persoane au fost vaccinate anti-Covid in cabinetele medicilor de familie

14/01/2022
Peste 1 milion de persoane au fost vaccinate anti-Covid in cabinetele medicilor de familie

Peste 1 milion de persoane au fost vaccinate anti-Covid in cabinetele medicilor de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-1-milion-de-persoane-au-fost-vaccinate-anti-covid-19-in-cabinetele-medicilor-de-familie/

Pana in prezent, peste un milion de persoane au fost imunizate impotriva noului coronavirus in cabinetele medicilor de familie, potrivit datelor centralizate de autoritatile sanitare.

“Sunt 3.446 de cabinete de medicina de familie care au contract incheiat cu casele de asigurari de sanatate. Sunt peste 1.016.000 de persoane vaccinate pana la acest moment din data de 4 mai de cand a debutat vaccinarea in cabinetele de medicina de familie. 155 de spitale publice care au vaccinat pana la acest moment peste 44.600 de persoane de pacienti cu afectiuni cronice si 26 de spitale private in care au fost vaccinati peste 7.100 de pacienti. In momentul de fata, pe langa cele 3.446 de cabinete de medicina de familie care au activitati de vaccinare la nivel national, sunt 739 de centre de vaccinare active avand in total 1.063 de fluxuri”, a declarat medicul Valeriu Gheorghita, seful CNCAV.

Potrivit medicului militar, in cabinetele de medicina de familie se pot vaccina si copiii, in masura in care medicul de familie va face solicitare de doze de vaccin anti-COVID pediatric dupa aceleasi proceduri folosite pana la acest moment pentru celelalte tipuri de vaccinuri.

Etichete: vaccinati in cabinetele medicilor de familie, vaccinare anti-covid la medicul de familie

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: