Peste 1.000.000 de persoane s-au vaccinat antigripal cu vaccinul gratuit

07/11/2022

Peste 1.000.000 de persoane s-au vaccinat antigripal cu vaccinul gratuit

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-1-000-000-de-persoane-s-au-vaccinat-antigripal-cu-vaccin-gratuit/

Pana in prezent, peste un milion de persoane s-au vaccinat gratuit cu vaccin antigripal cumparat de Ministerul Sanatatii, in acest sezon gripal.

Potrivit ministrului Alexandru Rafila, mai sunt disponibile 400.000 de doze, insa cantitatea va putea fi suplimentata, daca vor fi cereri.

“1,1 milioane de persoane s-au vaccinat (antigripal – n.r.). Mai sunt circa 400.000 de doze, putin sub 400.000 de doze disponibile. Probabil ca in cursul acestei luni se vor epuiza. Ne gandim sa suplimentam cantitatea, daca vor exista cereri suplimentare. (…) Am facut deja un inventar, pana la sfarsitul lunii sa incercam sa epuizam stocul actual”, a declarat ministrul sanatatii.

De asemenea, demnitarul si-a manifestat speranta ca in aceasta luna va ajunge in tara si noua varianta a vaccinului anti COVID-19.

“Sper ca in aceasta luna sa putem sa avem la dispozitie si noua varianta a vaccinului. Pentru noua varianta a vaccinului incercam sa luam o cantitate care sa fie undeva in jur de 25% din cea contractata pentru 2022. Dozele din depozite sunt in depozite pana la data de expirare, nu avem ce sa facem pentru ca nu exista niciun fel de dorinta din partea unei alte tari sa le primeasca, chiar si gratuit. Deci, este clar ca vor ramane acolo si, in masura in care vor expira, o sa trebuiasca neutralizate conform procedurilor legale. (…) Probabil pana in trei milioane de doze fata de 11,2 milioane contractate”, a mai precizat ministrul.

Etichete: vaccin gripal, vaccinare antigripala, vaccin nou anti-covid, rafila

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: