Perspective in hipertensiunea arteriala

15/11/2012

Perspective in hipertensiunea arteriala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/perspective-in-hipertensiunea-arteriala/

Hipertensiunea arteriala reprezinta una dintre cele mai frecvente boli cardiovasculare. Numai in Romania, 40% din populatie sufera de aceasta afectiune si doar 1 din 2 persoane adulte hipertensive isi monitorizeaza valorile tensionale si cunoaste complicatiile acestei boli. In acest context, reputati specialisti in domeniu participa la cea de-a doua Conferinta „Actualitati in Hipertensiunea Arteriala”, organizata pe 24 noiembrie 2012 la Bucuresti.

Medici cardiologi, internisti, de familie, nefrologi, diabetologi, neurologi, endocrinologi, precum si medici rezidenti se vor reuni in cadrul conferintei si vor primi informatii de actualitate cu privire la tratamentul hipertensiunii arteriale.

In deschiderea evenimentului, prof. univ. dr. Maria Dorobantu va prezenta Variabilitatea tensiunii arteriale si riscul cardiovascular”, prin punctarea unor cazuri relevante, prof. univ. dr. Eduard Apetrei va aborda subiectul “Hipertensiunii arteriale  si a diabetului zaharat”, iar prof. univ. dr. Ion Bruckner va sustine tema cu privire la “Hipertensiunea arteriala si afectarea vasculara cerebrala”.

Celelalte sesiuni stiintifice vor fi centrate pe detalierea unor prezentari de caz care vor aduce in atentia medicilor problemele cauzate de hipertensiunea arteriala, precum si corelarile acestei afectiuni cu diferite tipuri de tratament. Sesiunea “Tratamentul HTA la varstnici”, moderata de prof.univ.dr.Carmen Ginghina, va fi sustinuta de catre asist. univ. dr. Adrian Mereuta si prof. univ. dr. Doina Dimulescu. In cadrul sesiunii moderate de prof.univ.dr. Mircea Cinteza, “HTA rezistenta la tratament”, dr. Roxana Darabont si prof. dr. Carmen Ginghina vor aduce infomatii si noutati prin expunerea studiilor de caz pregatite. Asist. univ. dr. Elisabeta Badila si prof. univ. dr. Marius Vintila vor discuta despre metodele de “Evaluare si Tratament ale HTA perioperator”, sesiune ce il are ca moderator pe prof.univ.dr.Dan Tulbure.

Sesiunea “Hipertensiunea arteriala si bolile aortei”, moderata de prof.univ.dr. Catalina Arsenescu,  va fi sustinuta de asist. univ. dr. Adriana Gurghean si prof. univ. dr. Tiberiu Nanea. Prezentarea de caz din cadrul sesiunii “Hipertensiunea arteriala si insuficienta cardiaca” va fi sustinuta de conf.univ.dr.Katalin Babes, iar dezbaterea tematicii din perspectiva ghidurilor actuale va fi sustinuta de conf.univ.dr. Serban Balanescu. Moderatorii acestei sesiuni vor fi prof.univ.dr. Daniela Bartos si conf.univ.dr. Serban Balanescu.

O alta sesiune a evenimentului va pune in evidenta legatura existenta intre “HTA si sarcina”, sesiune moderata de prof.univ.dr. Crina Sinescu si de prof. univ.dr. Ion Bruckner. Prezentarea cazului clinic va fi expusa de dr. Mihaela Rugina, iar prof. univ. dr. Mircea Cinteza va aduce in prim plan noutatile din aceasta arie de dezbatere.

Conferinta se va incheia cu sesiunea “HTA si efortul fizic”, moderata de prof.univ.dr. Marius Vintila si sustinuta de dr. Daniel Gherasim si de conf. univ. dr. Florin Mitu.

 “Ajunsa la cea de-a doua editie, Conferinta Actualitati in Hipertensiunea Arteriala” reprezinta un eveniment medical de referinta care faciliteaza schimbul de informatii si noutati in diagnosticarea si tratarea hipertensiunii arteriale. Actualitatile aduse de specialisti si cazurile prezentate reprezinta, fara indoiala, un proces de invatare benefic pentru fiecare medic participant.”, a declarat prof. univ. dr. Maria Dorobantu, presedintele Societatii Romane de Hipertensiune.

Sesiunile din cadrul conferintei au un caracter interactiv, fiecare prezentare de caz fiind urmata de recomandari facute pe baza ghidurilor actuale in hipertensiune arteriala, precum si de o sesiune de dezbateri.

 Diagnosticarea corecta si precoce a hipertensiunii arteriale conduce la un plan de tratament eficient si adecvat nevoilor pacientilor, de aceea aceste sesiuni stiintifice sunt necesare pentru informarea si familiarizarea medicilor cu noi metode de diagnosticare si tratament in cazul acestei afectiuni. Cazurile prezentate, precum si prezenta unor specialisti renumiti vor conferi acestei manifestari un inalt grad de profesionalism”, a declarat prof. univ. dr. Eduard Apetrei, coordonatorul stiintific al evenimentului.

A doua editie a Conferintei Actualitati in Hipertensiunea Arteriala” este organizata stiintific de Societatea Romana de Hipertensiune, in parteneriat cu Societatea Romana de Medicina Interna.

Manifestarea se va desfasura pe 24 noiembrie, la World Trade Center, sala New York, incepand cu ora 08.00 si este un eveniment creditat cu puncte EMC.

Managementul evenimentului este asigurat de Sanatatea Press Group.

 

PR &Comunicare: Sanatatea Press Group

Cornelia Tone

Comunicare[]sanatateapress.ro

Tel: 0733.011.104

Autor: Sanatatea Media Group

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: