Personalul Centrului de Screening Neonatal din Cluj, neplatit de cateva luni

30/01/2018

Personalul Centrului de Screening Neonatal din Cluj, neplatit de cateva luni

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/personalul-centrului-de-screening-neonatal-din-cluj-neplatit-de-cateva-luni/


Activitatea Centrului de Screening Neonatal din Cluj este afectata de lipsa unei finantari adecvate, desi cadrele medicale de aici au responsabilitati importante.

Din cauza unor probleme care tin de ultimele modificari fiscale, cadrele medicale nu si-au mai primit salariile din luna noiembrie, relateaza Adevarul.

Conducerea Spitalului Clinic Judetean Cluj da asigurari ca situatia se va remedia in cel mai scurt timp si ca cele doua salarii restante vor fi achitate.

 “Cele doua asistente au avut exclusiv conventie civila, dar conform Codului Fiscal si a Codului de Procedura Civila nu se mai poate depune declaratia 112 (n.r. – Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate). Neputandu-se depune aceasta declaratie, au intervenit probleme in plata salariilor. Noi le-am propus sa treaca pe PFA pana cand se va gasi o solutie, dar au refuzat. Am discutat sa se gaseasca o modalitate legala de a fi platite si se vor plati retroactiv toate salariile. Oamenii trebuie platiti si vom gasi o solutie. Nu se pune problema ca acest centru sa fie desfiintat, repet, se vor gasi solutiile legale”, a declarat pentru „Adevarul” Monica Costin, director de ingrijiri al Spitalului Judetean Clinic de Urgenta Cluj.

Coordonatorul centrului, Carmen Costache, spune ca situatia este dificila si ca asistentele au avut un comportament exemplar.

 „Noi am continuat sa lucram din considerente pur hippocratice si asteptam sa vedem cand se va reusi sa se gaseasca o solutie. Asteptam sa vedem ce masuri vor fi luate de conducerea spitalului ca sa ne putem continua activitatea. Aici e vorba deja si de salarii neplatite, dar si de un nou contract cadru care sa respecte prevederile legale”, a afirmat Costache conform sursei mentionate.

In ciuda acestor probleme, medicul si cele doua asistente s-au prezentat zilnic la munca pentru ca pacientii sa nu aiba de suferit.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: