Persoanele cu boli reumatice pot ramane active cu un diagnostic precoce si tratament adecvat

14/10/2019
Persoanele cu boli reumatice pot ramane active cu un diagnostic precoce si tratament adecvat

Persoanele cu boli reumatice pot ramane active cu un diagnostic precoce si tratament adecvat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/persoanele-cu-boli-reumatice-pot-ramane-active-cu-un-diagnostic-precoce-si-tratament-adecvat/

Pacientii cu boli reumatice si musculo-scheletice pot ramane activi si pot contribui in economie si societate prin cariere indelungate, in cazul in care afectiunea este diagnosticata precoce si primesc un tratament adecvat.

Cel putin asta spun specialistii de la Liga Romana Contra Reumatismului si de la Societatea Romana de Reumatologie, intr-un comunicat transmis cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta Impotriva Artritelor.

“Pentru a evita instalarea deficitului functional, bolile reumatice trebuie recunoscute si diagnosticate corect inca de la primele simptome. Cu un diagnostic precoce si tratament adecvat, pacientii cu aceste afectiuni pot ramane activi si pot contribui in economie si societate prin cariere indelungate”, a declarat prof. dr. Catalin Codreanu, presedintele Societatii Romane de Reumatologie, potrivit comunicatului de presa.

Potrivit medicilor, bolile reumatice si musculo-scheletice genereaza 50% din absenteismul de la locul de munca, fiind principalul grup de boli profesionale si reprezentand 38% din totalul acestora.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Spondilita anchilozanta

Bolile reumatice si musculo-scheletice afecteaza persoane de toate varstele si includ peste 200 de afectiuni, printre care poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta, artroza, artropatia psoriazica, fibromialgia, lupusul si guta.

Organizatia Mondiala a Sanatatii spune ca aceste afectiuni sunt principala cauza de dizabilitate la nivel mondial si tin departe de munca aproximativ un milion de europeni si alte milioane de persoane la nivel global.

Unul din patru cetateni din Uniunea Europeana sufera de boli reumatice si musculo-scheletice. In Romania, peste 600.000 de persoane (3% din populatie) sufera de boli reumatice de tip inflamator, acestea afectand intr-o masura importanta populatia activa, tineri si chiar copii.

Etichete: boli reumatice, artrita, spondilita anchilozanta, poliartrita

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: