Persoanele care sosesc in Romania din tarile aflate pe lista celor cu risc epidemiologic ridicat vor fi carantinate

21/07/2020

Persoanele care sosesc in Romania din tarile aflate pe lista celor cu risc epidemiologic ridicat vor fi carantinate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/persoanele-care-sosesc-in-romania-din-tarile-aflate-pe-lista-celor-cu-risc-epidemiologic-ridicat-vor-fi-carantinate/

Persoanele care ajung in Romania din tarile sau zonele de risc epidemiologic ridicat, in baza unei liste intocmite de Institutul National de Sanatate Publica, vor fi carantinate, potrivit Hotararii 36 a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta.

Continut educational:

“Articolul 2, alineatul 1: Incepand cu data prezentei Hotarari se instituie masura carantinei pentru persoanele care sosesc in Romania din tarile, zonele de risc epidemiologic ridicat, stabilite pe baza criteriului prevazut la alineatul 2. Alineatul 2: Criteriul pe baza caruia se face stabilirea tarilor sau zonelor de risc epidemiologic ridicat este reprezentat de rata cumulata, de incidenta cazurilor noi de imbolnavire din ultimele 14 zile raportate la 100.000 de locuitori care trebuie sa fie mai mare ca cea inregistrata in Romania in perioada similara. Alineatul 3: Pe baza criteriului prevazut la alineatul 1, Institutul National de Sanatate Publica intocmeste lista tarilor sau zonelor pentru care se instituie masura carantinei pentru persoanele care sosesc in Romania din acestea”, prevede decizia CNSU, potrivit sefului DSU, Raed Arafat, citat de Agerpres.

Lista tarilor sau zonelor pentru care se instituie masura carantinei pentru persoanele care sosesc in Romania se actualizeaza in fiecare saptamana de catre Institutul National de Sanatate Publica si este publicata pe site-ul acestei institutii.

Etichete: tari risc epidemiologic ridicat, carantina obligatorie, masura carantinei, raed arafat

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Doua mutatii noi ale coronavirsului SARS-CoV-2 descoperite in SUA

Studiu: Covid-19 ar putea evolua intr-o boală sezoniera

INSP: Peste 30.500 de cazuri de infectii respiratorii acute in ultima saptamana de raportare

Ministrul Sanatatii: In Romania se administreaza 6 doze de vaccin anti-Covid dintr-un flacon

Klaus Iohannis s-a vaccinat impotriva Covid-19: Acest vaccin este sigur, eficient si recomand tuturor vaccinarea