Perioada de valabilitate extinsa pentru vaccinul anti-Covid produs de Pfizer/BioNTech

30/09/2021
Perioada de valabilitate extinsa pentru vaccinul anti-Covid produs de Pfizer/BioNTech

Perioada de valabilitate extinsa pentru vaccinul anti-Covid produs de Pfizer/BioNTech

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/perioada-de-valabilitate-extinsa-pentru-vaccinul-anti-covid-produs-de-pfizer-biontech/

In urma analizarii datelor noi de stabilitate, Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) a extins de la 6 luni la 9 luni perioada de valabilitate pentru vaccinul Comirnaty produs de compania Pfizer/BioNTech.

Aceasta decizie se aplica si loturilor fabricate si eliberate anterior datei de 10 septembrie, depozitate in centrele nationale la temperaturi cuprinse intre -90 grade Celsius si -60 grade Celsius, anunta CNCAV intr-un comunicat de presa.

Pentru punerea in aplicare a acestei masuri, stabilita la nivelul Ministerului Sanatatii si Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale din Romania (ANMDMR), Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV) a emis instructiunea care sa reglementeze gestionarea cu eficienta a managementului dozelor de vaccin administrate populatiei, astfel incat procesul de vaccinare sa se desfasoare in cele mai bune conditii, intr-un mediu favorabil si sigur.

“Documentul a fost transmis ieri directiilor de sanatate publica judetene/a municipiului Bucuresti pentru punerea in aplicare a prevederilor punctuale prevazute in acest sens. In urma acestei decizii, dozele de vaccin Comirnaty aflate pe lantul de temperatura ultra joasa (intre -90 grade Celsius si -60 grade Celsius) in depozitele nationale au un termen de valabilitate extins, cu 3 luni, pana cel mai devreme la finalul acestui an.”, precizeaza CNCAV in comunicatul dat publicitatii joi.

Potrivit sursei citate, Vaccinarea ramane solutia sigura si eficienta pentru invingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate in Romania sunt autorizate de EMA, cel mai important for decizional, care reuneste experti la nivel european.

De asemneea, Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV) a emis o noua instructiune privind vaccinarea in situatii speciale. Detalii AICI.

Etichete: valabilitate vaccin Comirnaty, valabilitate vaccinul Pfizer/BioNTech, valabilitate vaccin anti-Covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: