Performantele medicilor de la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi, recunoscute la nivel international

08/05/2020

Performantele medicilor de la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi, recunoscute la nivel international

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/performantele-medicilor-de-la-spitalul-de-neurochirurgie-din-iasi-recunoscute-la-nivel-international/

Performantele medicilor de la Spitalul de Neurochirurgie ‘Prof. Dr. N. Oblu’ Iasi au fost recunoscute pe plan international, prin obtinerea acreditarii AOSpine.

Acreditarea internationala primita din partea AOSpine este cea mai importanta comunitate academica globala pentru educarea si inovarea in cercetare si ingrijirea coloanei verticale.

Certificarea a fost obtinuta de medicii ieseni pentru cursurile si cercetarea din domeniul neurochirurgiei. Astfel, in urma acestei recunoasterii, la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi, tinerii medici sau studenti din intreaga lume se vor putea forma in chirurgia spinala.

Doi dintre medicii spitalului, chirurgii Cezar Eugen Popescu si Bogdan Costachescu, membri AOSpine, s-au perfectionat in ultimii ani prin intermediul cursurilor si programelor de cercetare medicala organizata in tari din intreaga lume.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Boala artrozica

“AOSpine este divizia de cercetare academica si excelenta in domeniul neurochirurgiei a Fundatiei Internationale AO, care este lider mondial in cercetare medicala in domeniul chirurgiei spinale. Fundatia AOSpine este cea care da tonul in domeniul medicinei. De acum incolo orice cetatean european va putea accesa serviciile noastre. In Romania suntem singurul spital acreditat pentru a pregati neurochirurgi, iar in aceasta zona a Europei mai sunt doua centre de pregatire acreditate in Budapesta si Cehia. Evaluarile pentru obtinerea acreditarii au durat cinci ani”, a spus dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie, citat de Agerpres.

El a precizat ca pentru obtinerea acestei certificari, echivalente cu Oscarul, au contribuit, pe langa eforturile medicilor, si dotarea cu aparatura de ultima ora a spitalului care poate concura cu renumite spitale unde se efectueaza cele mai complicate interventii chirurgicale, unele dintre ele fiind la Viena sau Turcia.

Etichete: Spitalul de Neurochirurgie Iasi, neurochirurgie, AOSpine

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

INSP: Actualizarea definitiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19)

Cate paturi ATI pentru copiii cu Covid-19 sunt disponibile in Romania

Raport: Tarile bogate ale lumii au pre-achizitionat jumatate din totalul vaccinurilor anti-Covid

COPAC: Pacientii cronici nu au devenit singuri mai vulnerabili, ci sistemul de sanatate i-a vulnerabilizat

O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19