Perchezitii la un medic suspectat de conditionarea actului medical in schimbul unor sume de bani

20/03/2018

Perchezitii la un medic suspectat de conditionarea actului medical in schimbul unor sume de bani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/perchezitii-la-un-medic-suspectat-de-conditionarea-actului-medical-in-schimbul-unor-sume-de-bani/


Un medic din Mures este suspectat ca cerea mita inainte de a face o operatie. Conform unor informatii publicate de ardealnews.ro, unul dintre bolnavi ar fi fost externat deoarece nu a avut suma de 3.000 de euro ceruta de medicul acuzat pentru implantarea unui stent.

 “Daca nu ai banii, maine pleci acasa” , i-ar fi spus medicul. Bolnavul a fost mutat la un spital din Capitala, scris sursa citata.

In cursul zilei de luni, 19 martie, ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (D.G.A.) — Serviciul Judetean Anticoruptie (S.J.A.) Mures, impreuna cu lucratori din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Mures — Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, sub coordonarea procurorului de caz desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Mures, au efectuat doua perchezitii la locul de munca si la domiciliul unui medic cercetat pentru savarsirea unor infractiuni de coruptie.

Potrivit unui comunicat DGA, dosarul penal vizeaza savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata de catre un medic specialist chirurgie cardiovasculara din cadrul unei unitati medicale din Targu Mures, constand in aceea ca, in repetate randuri, acesta a conditionat actul medical, respectiv operatii asupra unor pacienti, de primirea unor  sume de bani.

“In fapt, la data de 03.05.2017, o persoana a formulat denunt la sediul D.G.A. –S.J.A.  Mures  din care reiesea faptul ca medicul i-a pretins o suma de bani pentru efectuarea unei interventii chirurgicale. Denuntul a fost inregistrat la nivelul  Parchetului de pe langa Tribunalul Mures, ofiterii S.J.A. Mures fiind delegati pentru desfasurarea unor activitati procedural”, se mai arata in comunicat.

In cauza s-a beneficiat de suportul tehnic al I.G.P.R. – D.O.S.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

CJAS Hunedoara aloca fonduri mai mari pentru toate unitatile sanitare din judet

SRI: Nivel scazut de securitate cibernetica a spitalelor din Romania

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela