Perchezitii la un medic suspectat de conditionarea actului medical in schimbul unor sume de bani

20/03/2018

Perchezitii la un medic suspectat de conditionarea actului medical in schimbul unor sume de bani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/perchezitii-la-un-medic-suspectat-de-conditionarea-actului-medical-in-schimbul-unor-sume-de-bani/


Un medic din Mures este suspectat ca cerea mita inainte de a face o operatie. Conform unor informatii publicate de ardealnews.ro, unul dintre bolnavi ar fi fost externat deoarece nu a avut suma de 3.000 de euro ceruta de medicul acuzat pentru implantarea unui stent.

 “Daca nu ai banii, maine pleci acasa” , i-ar fi spus medicul. Bolnavul a fost mutat la un spital din Capitala, scris sursa citata.

In cursul zilei de luni, 19 martie, ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (D.G.A.) — Serviciul Judetean Anticoruptie (S.J.A.) Mures, impreuna cu lucratori din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Mures — Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, sub coordonarea procurorului de caz desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Mures, au efectuat doua perchezitii la locul de munca si la domiciliul unui medic cercetat pentru savarsirea unor infractiuni de coruptie.

Potrivit unui comunicat DGA, dosarul penal vizeaza savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata de catre un medic specialist chirurgie cardiovasculara din cadrul unei unitati medicale din Targu Mures, constand in aceea ca, in repetate randuri, acesta a conditionat actul medical, respectiv operatii asupra unor pacienti, de primirea unor  sume de bani.

“In fapt, la data de 03.05.2017, o persoana a formulat denunt la sediul D.G.A. –S.J.A.  Mures  din care reiesea faptul ca medicul i-a pretins o suma de bani pentru efectuarea unei interventii chirurgicale. Denuntul a fost inregistrat la nivelul  Parchetului de pe langa Tribunalul Mures, ofiterii S.J.A. Mures fiind delegati pentru desfasurarea unor activitati procedural”, se mai arata in comunicat.

In cauza s-a beneficiat de suportul tehnic al I.G.P.R. – D.O.S.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

ONU a recunoscut proprietatile medicinale ale canabisului si a decis retragerea de pe lista stupefiantelor periculoase

Orban: Numarul persoanelor care se vindeca e mai mare decat al celor care se infecteaza

Horatiu Moldovan (MS): Vaccinarea populatiei impotriva SARS-CoV-2 va incepe cel mai devreme in primavara anului 2021

Federatia “Solidaritatea Sanitara” din Romania: Numarul lucratorilor din sanatate infectati cu SARS-CoV-2 a depasit 10.000

EMA a primit cererile de autorizare a vaccinurilor anti-Covid dezvoltate de Moderna si BioNTech & Pfizer