Perchezitii la o clinica medicala din Capitala acuzata de trafic de organe

26/08/2022
Perchezitii la o clinica medicala din Capitala acuzata de trafic de organe

Perchezitii la o clinica medicala din Capitala acuzata de trafic de organe

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/perchezitii-la-o-clinica-medicala-din-capitala-acuzata-de-trafic-de-organe/

Procurorii Parchetului de pe lânga Judecatoria Sectorului 1 au efectuat o perchezitie la sediul unei clinici medicale din Capitala, acuzata de trafic de organe.

“Procurorii din cadrul Parchetului de pe lânga Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti au dispus la data de 22.08.2022 efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de mai multe persoane fizice si o persoana juridica, pentru savârsirea infractiunii de introducerea sau scoaterea din tara de organe, tesuturi ori celule de origine umana fara autorizatia speciala emisa de Agentia Nationala de Transplant. In cuprinsul ordonantei s-a retinut ca, in perioada 2019 – 2021, o clinica medicala si administratorul acesteia, la diferite intervale de timp si in realizarea aceleasi rezolutii infractionale, au introdus pe teritoriul României tesuturi de origine umana, respectiv un numar semnificativ de cornee, fara autorizatia speciala emisa de Agentia Nationala de Transplant. La data de 25.08.2022 a fost pus in executare un mandat de perchezitie cu sprijinul politistilor din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Serviciul Investigatii Criminale”, a declarat procurorul Calin Radu Bogdan, purtator de cuvânt al Parchetului de pe lânga Judecatoria Sectorului 1, potrivit Agerpres.

Ancheta in acest caz a pornit in urma unei sesizari a organelor judiciare si, pâna in aceste moment, nu au fost depuse plângeri din partea unor pacienti care au beneficiat de transplant de cornee.

Tesuturile folosite la transplant au fost aduse de la o banca de organe din Italia, fiind vorba de aproximativ 300 de cornee, mai precizeaza anchetatorii.

Etichete: trafic de organe, transplant cornee, perchezitii clinica medicala

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: