Stiri medicale

Pentru medicii de familie a crescut procentul acordat per capita

Data ultimei actualizari: 05/02/2013

Aflat in dezbatere, proiectul de act normativ privind Contractul Cadru de acordare a asistentei medicale in perioada 2013-2014 prevede ca pentru medicina de familie procentul alocat per capita sa creasca  de la 50% la 70%, iar pentru serviciile medicale sa se aloce 30% din bugetul medicinii de familie.

In viziunea Ministerului Sanatatii, masura va permite medicului de familie sa efectueze mai multe activitati de preventie si de monitorizare eficienta a pacientilor cu boli cronice. De asemenea, la ambulatoriul de specialitate s-a crescut bugetul semnificativ, cu 50%, astfel incat pacientii sa aiba un acces mai rapid la servicii medicale de specialitate si, pe de alta parte, ambulatoriul sa reprezinte un filtru eficient pentru internarile nejustificate in cazurile care pot fi tratate in afara spitalului. Pentru a scadea numarul internarilor fictive, a fost introdusa o coplata modica doar pentru cazurile spitalizate, la externare. Conform declaratiilor facute de Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu,  aceasta coplata nu va fi platita pe zi de spitalizare, ci o singură data la iesirea din spital.

 

Stire realizata de Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.