Pentru certificatele de vaccinare si vindecare, solicitarea trebuie realizata cu cel putin 5 zile lucratoare inainte de utilizare

30/06/2021

Pentru certificatele de vaccinare si vindecare, solicitarea trebuie realizata cu cel putin 5 zile lucratoare inainte de utilizare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pentru-certificatele-de-vaccinare-si-vindecare-solicitarea-trebuie-realizata-cu-cel-putin-5-zile-lucratoare-inainte-de-utilizare/

Solicitarea certificatelor de vaccinare si vindecare trebuie facuta cu cel putin cinci zile lucratoare inainte de momentul utilizarii, a anuntat Ministerul Sanatatii.

“Pentru certificatele de vaccinare si vindecare, solicitarea de eliberare prin portal trebuie realizata de catre solicitant cu cel putin 5 zile lucratoare inainte de momentul utilizarii certificatului, iar pentru certificatele de testare solicitarea se realizeaza dupa efectuarea testului, dar cu cel putin 12 sau 48 de ore inainte de momentul utilizarii certificatului, in functie de tipul de test efectuat”, transmite Ministerului Sanatatii intr-un comunict de presa.

Reamintim ca Guvernul Romaniei a adoptat in sedinta de saptamana aceata, ordonanta de urgenta care reglementeaza modul de eliberare, verificare si acceptare a certificatelor digitale ale UE privind COVID-19, care atesta vaccinarea, testarea sau vindecarea titlularilor.

Aceste certificate urmeaza sa intre in vigoare de la 1 iulie a.c. si au rolul de a facilita libera circulatie pe durata pandemiei de COVID-19.

Potrivit ministrului Sanatatii, certificatele vor putea fi eliberate in format digital, iar pentru persoanele care nu au acces la acestea in format digital, primariile, directiile de evidenta a populatiei si directiile de sanatate publica vor putea asista cetatenii pentru eliberarea certificatului in format letric.

Etichete: certificate digitale covid, certificat verde covid, certificate vaccinare, certificat vindecare covid

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: