Pentru ce perioada sunt asigurate salariile si utilitatile pentru spitale

30/10/2013

Pentru ce perioada sunt asigurate salariile si utilitatile pentru spitale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pentru-ce-perioada-sunt-asigurate-salariile-si-utilitatile-pentru-spitale/

poza campanii de testareResursele financiare pentru salariile si utilitatile pentru spitale sunt asigurate pentru lunile noiembrie si decembrie, conform declaratiilor lui Cristian Busoi, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.  Plata catre farmacii, medici de familie si serviciile paraclinice va putea fi realizata fara dificultate.

Diferenta de plati asigurata prin suplimentarea bugetului

Cristian Busoi a afirmat ca suplimentarea bugetului la aceasta rectificare ar putea asigura diferenta de plati care sa intre in contul spitalelor.

Conform presedintelui CNAS, aceasta suplimentare este putin probabila.

“Avem in acest moment din resurse proprii bani pentru a asigura salarii si utilitati la toate spitalele in 15 noiembrie si 15 decembrie, urmand ca, daca nu exista posibilitati, sa ni se suplimenteze bugetul la aceasta rectificare si din toate informatiile, inca neoficiale, se pare ca nu exista aceasta sansa, diferenta de plati care sa intre in contul spitalelor, sa intre la inceputul lunii ianuarie din bugetul anului viitor, fara a mai impacta pe deficitul bugetar din acest an”, a precizat Cristian Busoi.

Aproximativ 490 milioane de lei sunt necesari pentru a nu mai exista probleme pe partea de credite bugetare.

Plata catre medicii de familie este asigurata

Conform presedintelui CNAS, nu exista nicio dificultate in ceea ce priveste plata catre medicii de familie, farmacii si serviciile paraclinice.

Singura problema apare in ceea ce priveste spitalizarea care nu este acoperita, dar unde se vor gasi solutii, potrivit declaratiilor lui Cristian Busoi.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala