Pe 14 septembrie incepe scoala | Scenariile privind modul de organizare a cursurilor

06/08/2020

Pe 14 septembrie incepe scoala | Scenariile privind modul de organizare a cursurilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pe-14-septembrie-incepe-scoala-scenariile-privind-modul-de-organizare-a-cursurilor/

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca noul an de invatamant preuniversitar va incepe pe 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor merge efectiv la scoala, urmand sa existe trei scenarii privind modul de organizare a cursurilor.

“Pe 14 septembrie incepe noul an scolar preuniversitar. Pentru majoritatea elevilor asta inseamna ca vor merge efectiv, fizic, la scoala. Pentru a tine cont de impactul pandemiei in fiecare scoala, in fiecare localitate, au fost elaborate trei scenarii, in functie de numarul de bolnavi din localitate. Aceste criterii sunt mai general valabile, nu doar pentru scoli, dar ele vor fi folosite si pentru a evalua impactul pandemiei asupra scolilor. Aceste trei scenarii sunt ‘scenariul verde’, care inseamna ca in localitatea respectiva e mai putin de o persoana in medie in ultimele 14 zile detectata cu COVID-19; scenariul doi, care inseamna ‘scenariul galben’ – intre una si trei persoane detectate in medie zilnica in ultimele 14 zile, si scenariul trei, cand in media ultimelor zile au aparut mai mult de trei bolnavi noi in localitatea respectiva”, a precizat presedintele in cadrul unei conferinte de presa, citat de Agerpres.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Planul National de Vaccinare

El a subliniat ca felul in care va functiona fiecare unitate scolara va fi stabilit la nivel local si ca decizia va fi descentralizata la nivel de judet, astfel incat sa existe o hotarare “corecta pentru fiecare unitate scolara” in parte.

Totusi, presedintele a adaugat ca in cazul in care in preajma datei de 14 septembrie vor exista foarte multe cazuri de Covid-19, va fi amanata inceperea anului scolar.

“Daca, totusi, se intampla sa avem foarte multe cazuri atunci cand ar trebui sa inceapa scoala, evident ca vom amana inceperea anului scolar, dar numai atunci cand specialistii Ministerul Sanatatii ne spun ca ‘acum nu se mai poate’ sau ‘acum se poate'”, a mai explicat seful statului, potrivit sursei citate.

Etichete: an scolar 2020, cand incepe scoala, pandemie covid, iohannis

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

INSP: Actualizarea definitiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19)

Cate paturi ATI pentru copiii cu Covid-19 sunt disponibile in Romania

Raport: Tarile bogate ale lumii au pre-achizitionat jumatate din totalul vaccinurilor anti-Covid

COPAC: Pacientii cronici nu au devenit singuri mai vulnerabili, ci sistemul de sanatate i-a vulnerabilizat

O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19