Pe 10 septembrie, consiliile de administratie ale scolilor vor prezenta scenariul la care s-au hotarat sa inceapa

01/09/2020

Pe 10 septembrie, consiliile de administratie ale scolilor vor prezenta scenariul la care s-au hotarat sa inceapa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pe-10-septembrie-consiliile-de-administratie-ale-scolilor-vor-prezenta-scenariul-la-care-s-au-hotarat-sa-inceapa-anul-scolar/

Consiliile de administratie ale unitatilor scolare vor transmite pe 10 septembrie scenariul la care s-au hotarat sa inceapa anul scolar, a anuntat ministrul Sanatatii, Nelu Tataru.

“Pe 7 septembrie, Institutul National de Sanatate Publica va face publica si catre institutiile statului evaluarea epidemiologica la fiecare unitate administrativ-teritoriala. In acest moment avem 3.181 de unitati administrativ-teritoriale, fiecare din aceste unitati va primi evaluare, in functie de care se va face deschiderea anului scolar, in functie de scenarii pentru fiecare unitate scolara in parte. Pe 10 septembrie, consiliile de administratie ale unitatilor scolare vor prezenta comitetelor pentru situatii de urgenta, DSP si inspectoratelor scolare scenariul la care s-au hotarat sa inceapa anul scolar. Evaluarea in teritoriu se face de catre DSP-uri, ISJ-uri, sub coordonarea comitetelor judetene pentru situatii de urgenta. Libertatea, in ghilimele, acordata unitatilor de invatamant, sub coordonarea DSP-urilor, ISJ-urilor si comitetelor judetene pentru situatii de urgenta, este acea descentralizare, in contextul in care vrem ca fiecare unitate scolara sa inceapa particular acest an scolar si scenariile pe care le-am prezentat acum 2 saptamani sa fie adaptate, personalizate pentru fiecare unitate scolara in parte”, a declarat Nelu Tataru, potrivit Agerpres.

Demnitarul a precizat ca este de preferat ca scoala sa inceapa in cel mai dorit scenariu, scenariu 1 – distantarea.

“Existenta acestei distantari de un metru sau folosirea unor separatoare este o conditie pentru aplicarea primului scenariu. La fel, conditiile in care exista circuite in scoli, pentru a putea asigura circuitul de la intrarea in curte pana la intrarea in scoala, diferentierea orarelor la clasele primare, pentru a putea gestiona orele de pauza, precum si iesirea copiilor in curtea interioara, grupurile sociale. Daca urmarind evolutia in timp si evolutia in comunitatea europeana, vedem ca sunt luate masuri similare, pe care le propunem noi astazi”, a mai spus Tataru.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Planul National de Vaccinare

Totodata, ministrul a subliniat ca autoritatile isi doresc si considera ca multe scoli pot desfasura activitatea in conditiile scenariului 1, dar, a adaugat el, ramane la latitudinea conducerii fiecarei unitati scolare.

“Regulile impuse in conditiile unei pandemii le vom respecta, in functie de fiecare scenariu in parte. Vrem si consideram ca cele mai multe scoli pot desfasura o activitate intr-un scenariu 1, ceea ce este de dorit, dar ramane la latitudinea si libertatea adaptarii celor trei scenarii la fiecare unitate scolara in parte”, a mai declarat Nelu Tataru, potrivit sursei citate.

Etichete: scenarii scoli, inceperea scolii pandemie, nelu tataru

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Suspendare a mii de cadre sanitare din Franta pentru ca nu s-au vaccinat

Certificatul verde Covid, obligatoriu pentru accesul la unele activitati

Sanitas: Angajatii din asistenta sociala sunt in continuare tinta Guvernului

Bani pentru salariile restante ale personalului medical din centrele de vaccinare

Proiect: Angajatii din institutiile publice sa faca dovada vaccinarii, testarii