Paun: Medicamentele inovatoare sunt introduse cu dificultate, iar cele generice dispar de pe piata

27/11/2019

Paun: Medicamentele inovatoare sunt introduse cu dificultate, iar cele generice dispar de pe piata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/paun-medicamentele-inovatoare-sunt-introduse-cu-dificultate-iar-cele-generice-dispar-de-pe-piata/

Romania se confrunta cu o lipsa de consecventa in ceea ce priveste reglementarile si politicile in domeniul medicamentului si tratamentele inovatoare sunt introduse cu dificultate, iar cele generice dispar de pe piata, sustine Diana Paun, consilierul de stat in cadrul Administratiei Prezidentiale.

In opinia sa, accesul la medicamente al pacientilor romani a reprezentat si continua sa reprezinte ‘o provocare majora’, potrivit Agerpres.

Continut educational:

“Accesul la medicamente al pacientilor in Romania a reprezentat si continua sa reprezinte o provocare majora. Politicile de stabilire a preturilor si de rambursare sunt orientate catre furnizarea de medicamente generice, iar actualizarea listei de medicamente este de data relativ recenta, medicamentele inovatoare fiind introduse doar in ultimii ani. (…) Medicamentele inovatoare sunt introduse, din pacate, cu dificultate, iar, in acelasi timp, medicamentele generice dispar de pe piata. Taxa clawback este un subiect care a ocupat si continua sa ocupe agenda publica in special in ultimii ani. Ne confruntam, din nefericire, cu o lipsa de consecventa in ceea ce priveste reglementarile si politicile in domeniul medicamentului, iar Romania in ultima editia a Euro Health Consumer Index la subcategoria medicamente are, din pacate, cinci din sase indicatori in asa numita zona rosie, zona critica”, a declarat Diana Paun, conform sursei citate.

De asemenea, ea mai considera ca plasarea reala a pacientului in sistemul de sanatate nu se poate face decat prin implicarea ‘reala’ a acestuia in luarea deciziilor.

Etichete: medicamente inovative, medicamente generice, acces la tratament, acces la medicamente, pacienti romani, diana paun

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Costache: Exista toata deschiderea si procuparea de a dezvolta medicina de familie

Pacientii romani aleg tot mai des serviciile medicale private | Care sunt motivele?

Romanii, printre europenii cu cea mai scazuta rata de vaccinare antigripala din UE

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, are in echipa trei medici de renume mondial

Cei care obtin un punctaj mai mare de 60% vor beneficia de un loc la rezidentiat