Paun: Investitia in preventie si educatie pentru sanatate, fundamentul unei societati sanatoase

04/10/2023
Paun: Investitia in preventie si educatie pentru sanatate, fundamentul unei societati sanatoase

Paun: Investitia in preventie si educatie pentru sanatate, fundamentul unei societati sanatoase

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/paun-investitia-in-preventie-si-educatie-pentru-sanatate-fundamentul-unei-societati-sanatoase/

Investitia in preventie si educatie pentru sanatate ramane fundamentul unei societati sanatoase si reziliente pe termen lung, este de parere consilierul prezidential Diana Paun.

“Preventia este cheia si raspunsul cel mai ieftin si mai eficient. Pentru aceasta este important sa mentinem increderea publicului in sistemul sanitar, o mare problema in Romania. Pentru aceasta cred ca sunt necesare doua elemente: cresterea nivelului de educatie pentru sanatate al populatiei si, totodata, cresterea constientizarii publice pentru a combate dezinformarea, fake news-urile si discursul urii. (…) Constructia in logica de maine trebuie sa puna accent pe educatie pentru sanatate – este tema prioritara a Administratiei Prezidentiale si a presedintelui Iohannis care in fiecare discurs in domeniul sanatatii aminteste de importanta acestei teme. Investitia in preventie si educatie pentru sanatate ramane fundamentul unei societati sanatoase si reziliente pe termen lung”, a sustinut Diana Paun, la evenimentul ‘ThinkHealth 2023/Instalarea in viitor’, conform Agerpres.

Potrivit medicului, o a doua prioritate a sistemului medical o reprezinta sanatatea mintala.

“A doua prioritate pe care mi-o asum este sanatatea mintala. Trebuie sa ne concentram asupra responsabilizarii societatii in ceea ce priveste sanatatea mintala, o tema despre care nu prea se vorbeste in Romania, desi ea constituie prioritate a OMS si a Comisiei Europene. (…) A treia directie pe care o consider absolut necesara porneste de la ideea ca sanatatea nu este o problema izolata, ci are implicatii profunde asupra tuturor politicilor noastre, asa cum s-a vazut. De aceea, abordarea One Health este absolut esentiala, pentru ca sanatatea noastra este strans legata de sanatatea mediului si a ecosistemelor in care traim”, a mai explicat consilierul prezidential.

Etichete: diana paun, preventie, educatia pentru sanatate, sanatate mintala

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: