Paun: In Romania, aproximativ 2.500 de cazuri noi diagnosticate anual cu carcinom urotelial

11/05/2022
Paun: In Romania, aproximativ 2.500 de cazuri noi diagnosticate anual cu carcinom urotelial

Paun: In Romania, aproximativ 2.500 de cazuri noi diagnosticate anual cu carcinom urotelial

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/paun-in-romania-aproximativ-2-500-de-cazuri-noi-diagnosticate-anual-cu-carcinom-urotelial/

Aproximativ 2.500 de cazuri noi de cancer urotelial sunt diagnosticate anual in Romania, spune consilierul prezidential Diana Loreta Paun. Ea a adaugat ca optiunile de tratament sunt limitate avand in vedere profilul de varsta al pacientilor.

“Din informatiile disponibile, cancerul urotelial ocupa locul cinci ca incidenta la nivel mondial, reprezentand 6,6% din totalul cazurilor de cancer si a sasea cea mai frecventa forma de cancer din UE. In Romania, aproximativ 2.500 de cazuri noi sunt diagnosticate anual cu carcinom urotelial. Avand in vedere profilul de varsta al pacientilor, optiunile de tratamente sunt limitate, calitatea vietii persoanelor afectate de aceasta boala este impactata major, iar rata de supravietuire este modesta. Ca si in cazul celor mai multe afectiuni oncologice, este nevoie de eforturi sustinute pentru abordarea unor directii strategice imediate avand ca scop reducerea prevalentei pe termen mediu si lung’, a afirmat Diana Paun, la masa rotunda ‘Diagnostic precoce si terapii inovatoare pentru pacientii cu cancer renal si urotelial”, organizata de Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer, potrivit Agerpres.

Potrivit consilierului prezidential, este necesara, in primul rand, implementarea unor politici de preventie si a educatiei pentru sanatate, avand ca scop adoptarea unor comportamente sanatoase si reducerea factorilor de risc.

In al doilea rand, a adaugat ea, trebuie actionat pentru sustinerea unor rate de supravietuire mai mari si imbunatatirea calitatii vietii persoanelor care se confrunta cu aceasta afectiune, aceasta insemnand diagnostic precoce, un traseu eficientizat al pacientului, integrarea unor solutii terapeutice inovatoare in protocoalele clinice, avand in vedere nivelul de tolerabilitate scazut al acestor bolnavi pentru chimioterapie.

Etichete: carcinom urotelial, cancerul urotelial, diana paun

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: