Paun: Continuarea demersurilor de debirocratizare in sistemul de sanatate, esentiala

06/12/2021
Paun: Continuarea demersurilor de debirocratizare in sistemul de sanatate, esentiala

Paun: Continuarea demersurilor de debirocratizare in sistemul de sanatate, esentiala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/paun-continuarea-demersurilor-de-debirocratizare-in-sistemul-de-sanatate-esentiala/

Consilierul prezidential Diana Paun a pledat pentru debirocratizarea sistemului de sanatate si adoptarea masurilor necesare pentru a se putea oferi pacientilor posibilitatea de a accesa noi dispozitive, noi medicamente si noi tratamente.

“De aproape doi ani, pandemia COVID-19 a avut un impact devastator care se resimte la nivelul intregii societati. Si, din pacate, aceasta criza este generata de superficialitatea investitiei in doua domenii esentiale pentru bunastare sanatatea si educatia”, a declarat Diana Paun la lansarea Barometrului de Sanatate Publica, citata de Agerpres.

Ea a subliniat ca pacientii romani au dreptul fundamental la o ingrijire optima, iar sistemul de sanatate trebuie sa ofere pacientilor posibilitatea de a accesa noi dispozitive, noi medicamente si noi tratamente, care, pentru multi dintre ei, reprezinta singura sansa la supravietuire.

Totodata, oficialul a evidentiat ca esentiala continuarea demersurilor de debirocratizare in sistemul de sanatate si adoptarea masurilor necesare pentru a crea premisele pentru imbunatatirea accesului pacientilor la cele mai noi rezultate ale progresului si cercetarii medicale.

“In acelasi timp, asa cum arata si concluziile studiului, este esentiala investitia in educatia pentru sanatate, in alfabetizarea sanitara, pentru restabilirea increderii pacientului in sistemul de sanatate, astfel incat acesta sa inteleaga beneficiile stiintei si ale cercetarii medicale si sa nu cada in capcana dezinformarii, cum, iata, s-a intamplat. Sper ca recomandarile care vor rezulta din dialogul de astazi sa ghideze directiile de reconstructie a sistemului sanitar, avand ca obiectiv final sanatatea si, bineinteles, bunastarea noastra a tuturor”, a mai afirmat Diana Paun.

Etichete: debirocratizare sistem sanatate, birocratie sistem sanatate, incredere sistem sanatate, diana paun

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: