Paun: Cele mai multe cazuri de cancer din Romania sunt descoperite in stadii tardive

21/06/2022

Paun: Cele mai multe cazuri de cancer din Romania sunt descoperite in stadii tardive

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/paun-cele-mai-multe-cazuri-de-cancer-din-romania-sunt-descoperite-in-stadii-tardive/

Cele mai multe cazuri de cancer din Romania sunt descoperite in stadii tardive si de aceea e nevoie de solutii personalizate, spune Diana Paun, consilierul prezidential.

“Cele mai multe cazuri din Romania sunt descoperite in stadii tardive. De aceea, cred ca ar trebui sa stimulam un efort concertat care sa implice toate fortele interesate pentru a gasi solutii personalizate pentru reducerea decalajelor”, a declarat Paun in cadrul unei dezbateri, citata si de Agerpres.

Vorbind despre Programul National de Redresare si Rezilienta, ea a apreciat ca acesta reprezinta ‘punctul maxim de oportunitate, pentru ca ne ofera resursele financiare atat de necesare pentru a creste capacitatea de screening si diagnosticare precoce’.

Totodata, ea subliniat ca Administratia Prezidentiala, in limita mandatului sau, va monitoriza indeaproape progresul in implementarea Planului national pentru combatere a cancerului, aflat in Parlament, sub forma unei initiative legislative.

Etichete: cancer, tratament cancer, diana paun

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: