Patru persoane din domeniul sanitar au fost gasite in incompatibilitate de ANI

23/05/2018

Patru persoane din domeniul sanitar au fost gasite in incompatibilitate de ANI

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/patru-persoane-din-domeniul-sanitar-au-fost-gasite-in-incompatibilitate-de-ani/


Agentia Nationala de Integritate (ANI) a anuntat ca a constatat starea de incompatibilitate in cazul a patru persoane care ocupa sau au ocupat functii de conducere in unitati medicale.

Potrivit unui comunicat al ANI, in cazul lui Radu Viorel Ganda, manager al Spitalului Municipal Orsova, s-a constatat ca, in perioada 14 ianuarie 2013 – 31 decembrie 2016, a exercitat simultan functia de manager de spital si pe cea de medic specialist in medicina de familie, in cadrul cabinetului medical individual pe care il detinea.

In incompatibilitate de ANI a fost gasita si Edith Imola Pirscoveanu, care, incepand cu data de 22 noiembrie 2016, exercita simultan functia de sef laborator Anatomie Patologica in cadrul Spitalului de Obstetrica Ginecologie Ploiesti si calitatea de administrator in cadrul unei societati avand ca obiect de activitate “activitati de asistenta medicala specializata”, conform ANI.

In cazul lui Mircea Ovidiu Denis Lupusoru, inspectorii de integritate au constatat ca, in perioada 10 martie – 18 octombrie 2017, a detinut simultan functia de director medical in cadrul Spitalului de Psihiatrie Titan “Dr. Constantin Gorgos” si calitatea de asociat unic, respectiv functia de administrator al unui cabinet medical individual.

Existenta starii de incompatibilitate a fost constatata si in cazul lui Andrei Kelemen, fost manager al Spitalului Municipal Targu Secuiesc. In perioada 21 iunie 2012 – 21 decembrie 2016, acesta a detinut simultan functia de manager al unitatii medicale si pe cea de consilier local.

“Persoanele evaluate au fost informate despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosar un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare”, se mai precizeaza in comunicatul ANI.

Autor: Anca Rusen

1 Comentarii

  1. pall vera says:

    Nu inteleg de ce un medic care are cabinet medical organizat ca SRL are incopatibilitati iar cel cu cabinet medical organizat ca CMI nu are incopatibilitati. Legea prevede ambele forme . E o discriminare notorie. Si ca SRL nu poti avea obiect de activitate decat : servicii medicale !!!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Dr. Virgil Musta, despre trichineloza: Fazele bolii si ce avem de facut

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, trimis in judecata de DNA

Streinu-Cercel: Inca un val epidemic, foarte probabil la inceputul anului viitor

OMS: Risc sporit de reinfectare cu varianta Omicron in cazul celor care au trecut prin boala

Dr. Diaconu despre retragerea lui Mihai Craiu: Stim cum e sa-ti spuna cineva ca te omoara