Patru comune din judetul Vaslui nu au medic de familie

07/08/2018

Patru comune din judetul Vaslui nu au medic de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/patru-comune-din-judetul-vaslui-nu-au-medic-de-familie/


Presedintele Consiliului Judetean al Persoanelor Varstnice Vaslui, Ioan Stamate, a atras atentia, in cadrul sedintei Comitetului pentru Dialog Social, cu privire la criza medicilor de familie din judetul Vaslui.

El a precizat ca aproximativ 10.000 de locuitori din patru comune nu au in prezent medic de familie si a solicitat o serie de masuri din partea autoritatilor pentru rezolvarea acestei crize.

“Cetatenii din patru comune vasluiene nu au medic de familie. Trebuie gasite solutii pentru rezolvarea acestei probleme. Sunt persoane varstnice, cu diverse boli cronice, in unele cazuri netransportabile, care au nevoie de tratamente si care se descurca foarte greu”, a afirmat Ioan Stamate, potrivit Agerpres.

Continut educational:

Directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vaslui, Mihaela Vlada, a precizat ca autoritatile sanitare, dar si primarii din comunele afectate de lipsa medicilor de familie au intreprins demersuri pentru rezolvarea acestei situatii, insa fara rezultat.

“Periodic am informat centrele universitare din tara cu privire la nevoia comunitatilor vasluiene, dar nu am primit niciun raspuns, nu au fost medici care sa doreasca sa lucreze la noi. Din pacate, situatia nu va fi buna in viitor, deoarece avem multi medici care au sau vor implini in perioada urmatoare varsta de pensionare”, a explicat directorul DSP Vaslui conform sursei mentionate.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Citu: Am avut rezultate bune, nu ne putem permite acum sa nu respectam regulile si restrictiile

156.000 de locuri noi la vaccinarea cu vaccin Pfizer/BioNTech, incepand cu 1 martie

Presedintele Consiliului European: Saptamanile urmatoare vor fi dificile in ceea ce priveste vaccinarea

AstraZeneca a transmis ca incearca sa livreze 40 de milioane de doze de vaccin catre statele UE pana la finalul lui martie

OMS: O persoana din zece care a avut Covid-19 prezinta simptome si dupa 12 saptamani