Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din Romania cere interventia autoritatilor

12/06/2018

Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din Romania cere interventia autoritatilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/patronatul-producatorilor-industriali-de-medicamente-din-romania-cere-interventia-autoritatilor/


Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din Romania (PRIMER), solicita autoritatilor sa intervina in reglementarea pietei medicamentelor, in caz contrar, in urmatorii 3 ani, Romania risca sa ramana fara productia interna de medicamente, potrivit un comunicat transmis de asociatie.

“Declin fara precedent in productia de medicamente din Romania. In conditiile in care piata farmaceutica creste in T1 din 2018 cu 17%, avansul pentru medicamentele fabricate in tara este de doar 2%. Solicitam din nou coalitiei de guvernare PSD-ALDE sa intervina in reglementarea acestui domeniu pentru ca altfel, in 3 ani, Romania ramane fara medicamente din productie interna”, scrie in comunicatul mentionat.

Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din Romania – care reuneste 16 situri de fabricatie din tara – atrage atentia ca datele aparute cu privire la piata farmaceutica din trimestrul I al acestui an, sunt date brute, „scoase din context si trebuie privite cu rezerva, in conditiile in care cresterea medicamentelor care costa sub 25 lei este de doar 5%, iar avansul medicamentelor fabricate in tara este de sub 2%”.

Potrivit reprezentantilor PRIMER, stagnarea evolutiei producatorilor de medicamente din Romania este efectul fiscalitatii paradoxale generate de taxa clawback.

Autor: Anca Rusen

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: