Parteneriat intre MS si Departamentul de Justitie din SUA pentru combaterea coruptiei

05/04/2024
Parteneriat intre MS si Departamentul de Justitie din SUA pentru combaterea coruptiei

Parteneriat intre MS si Departamentul de Justitie din SUA pentru combaterea coruptiei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/parteneriat-intre-ms-si-departamentul-de-justitie-din-sua-pentru-combaterea-coruptiei/

Ministrul Sanatatii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila si Secretarul de Stat dr. Alexandru Rogobete au avut intalniri cu reprezentantii Departamentului de Justitie din SUA in vederea extinderii colaborarii si implementarii de bune practici anticoruptie in procedurile aplicabile proiectelor cu finantare din fonduri externe din domeniul sanatatii.

Potrivit MS, au fost trecute in revista cazuri concrete in care exista suspiciuni de coruptie in implementarea unor proiecte, precum si modalitati de combatere legale ale acestora.

“Ma bucura parteneriatul cu Departamentul de Justitie din SUA care consolideaza capacitatea Ministerului Sanatatii de a derula eficient numeroasele programe de investitii si de asistenta tehnica finantate din fonduri externe. Inca de la inceputul mandatului meu, combaterea coruptiei in sistemul sanitar a reprezentat o prioritate, iar expertiza colegilor din SUA aduce un aport valoros capabilitatilor Ministerului Sanatatii de a realiza acest lucru. Sanatatea din Romania si, implicit, pacientii beneficiaza in acest mod de avantajele parteneriatului strategic cu SUA”, a declarat ministrul Sanatatii, prof. dr. Alexandru Rafila.

In perioada imediat urmatoare vor avea loc intalniri tehnice intre reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, Departamentului de Justitie si FBI care vor sprijini in continuare workshop-urile organizate de Ministerul Sanatatii in intreaga tara pentru bune practici in achizitiile publice.

Etichete: politici anticoruptie, combaterea coruptiei in sanatate, ministerul sanatatii

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: