Concediu pentru ingrijirea copilului bolnav pana cand acesta implineste 12 ani

27/06/2023
Concediu pentru ingrijirea copilului bolnav pana cand acesta implineste 12 ani

Concediu pentru ingrijirea copilului bolnav pana cand acesta implineste 12 ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/parintii-isi-pot-lua-concediu-pentru-ingrijirea-copilului-bolnav-pana-cand-acesta-implineste-12-ani/

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede ca parintii au dreptul la concediu si indemnizatie pentru ingrijirea copilului bolnav pana cand acesta implineste 12 ani, fata de 7 ani, cat era prevazut initial.
Decizia a fost publicata si in Monitorul Oficial.

Prin Legea nr. 179/ 22.06.20231 a fost modificat art.26 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate in sensul extinderii varstei pana la care se poate acorda concediu si indemnizatie pentru ingrijirea copilului bolnav, de la 7 ani cat este in prezent, la 12 ani

“In acest context, prin normele de aplicare ale Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 este necesar sa se asigure punerea in aplicare a prevederilor legale de nivel primar pentru a se asigura implementarea dreptului la concediu medical pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 12 ani, iar in cazul copilului cu handicap, pentru afectiunile intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani.”, scrie in referatul de aprobare al unui proiectul de ordin comun MS si CNAS.

In consecinta, pentru punerea in aplicare a acestor masuri, a fost elaborat proiectul de ordin al ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pentru modificarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobate prin Ordinul ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 15/2018/1.311/2017.

Etichete: concediu medical parinti, concediu ingrijire copil

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: