Parintii cu copii suspectati de autism, sfatuiti sa fie insistenti

30/03/2012

Parintii cu copii suspectati de autism, sfatuiti sa fie insistenti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/parintii-cu-copii-suspectati-de-autism-sfatuiti-sa-fie-insistent/

Parintii care isi suspecteaza copiii de autism sunt sfatuiti sa fie insistenti in interactiunile lor cu medicii. Cu cat aceasta afectiune este descoperita mai devreme, cu atat acesti copii au sanse mai mari de a-si atinge potentialul maxim.

In Marea Britanie, unul din 88 de copii sufera de autism, afectiunea fiind de doua ori mai raspandita decat se raportase in urma cu 5 ani de catre sursele guvernamentale. Conform unui raport emis ieri de Centrul pentru Preventia si Controlul Bolilor din SUA, 40% dintre cei ce sufera de autism nu sunt diagnosticati inainte de varsta de 4 ani.

Insa cu cat sunt identificati mai repede, copiii cu autism au sanse mai mari de a-si atinge potentialul, a explicat Dr. Thomas Frieden, directorul Centrului pentru Preventia si Controlul Bolilor din SUA. Academia Americana de Pediatrie recomanda testarea copiilor pentru autism in intervalul de varsta 18 luni – 2 ani. Depistarea acestei disfunctii in dezvoltarea copiilor poate fi diagnosticata prin observare comportamentului.

Desi nu poate fi vindecat, autismul poate fi tratat, asigurandu-le celor afectati sanse mari de a functina mai usor in societate. Unele dintre primele semen de autism sunt evitarea contactului visual si refuzul de a vorbi. Desi nu in toate cazurile aceste simptome inseamna ca disfunctia este prezenta, e bine sa se faca testele necesare.

Dr. Susan Hayman de la Academia Americana de Pediatrie a explicat ca este extrem de important ca parintii sa fie cat mai insistenti in timpul vizitelor la pediatru pentru a se asigura ca acestia le testeaza copii pentru a descoperi cazurile de autism.

Autor: Alina Popescu

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: