Papa Francisc, mesaj pentru asistentii medicali: Multumim pentru serviciul adus umanitatii

12/05/2020
Papa Francisc, mesaj pentru asistentii medicali: Multumim pentru serviciul adus umanitatii

Papa Francisc, mesaj pentru asistentii medicali: Multumim pentru serviciul adus umanitatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/papa-francisc-mesaj-pentru-asistentii-medicali-multumim-pentru-serviciul-adus-umanitatii/

Papa Francisc a multumit asistentilor medicali pentru ”serviciul adus umanitatii” amintind in acelasi timp guvernelor statelor sa investeasca in sistemele de sanatate care se confrunta cu lipsuri, informeaza AFP.

”Multumim pentru serviciul adus umanitatii. Asistam in fiecare zi la dovezile de curaj si de sacrificiu ale operatorilor sanitari, in special ale infirmierelor si infirmierilor care, cu profesionalism, abnegatie, simt al raspunderii si dragoste fata de aproape, acorda asistenta persoanelor afectate de virus, cu riscul sanatatii proprii”’, a subliniat ”, a spus papa Francisc intr-un mesaj difuzat cu ocazia Zilei internationale a asistentilor medicali. suveranul pontif, citat si de Agerpres.

Potrivit Suveranului pontif, ”pandemia a pus totodata in lumina multe lipsuri la nivelul asistentei sanitare” in numeroase tari.

In mesajul sau, Papa Francisc a facut apel la liderii lumii sa ‘investeasca in sanatate ca intr-un serviciu public de baza, consolidand structurile si angajand mai multi asistenti medicali.

Ziua internationala a asistentilor medicali (International Nurses Day), instituita in 1974 la initiativa Consiliului International al Asistentilor Medicali, este aniversata, la nivel mondial, la data de 12 mai, impreuna cu ziua de nastere a asistentei medicale Florence Nightingale, ceea care a pus bazele moderne ale asistentei medicale

Etichete: ziua asistentilor medicali, papa francisc, investitii in sanatate

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: