PALMED avertizeaza cu intreruperea serviciilor decontate de stat

22/11/2023
PALMED avertizeaza cu intreruperea serviciilor decontate de stat

PALMED avertizeaza cu intreruperea serviciilor decontate de stat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/palmed-avertizeaza-cu-intreruperea-serviciilor-decontate-de-stat/

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED isi exprima ingrijorarea cu privire la situatia actuala a platilor pentru serviciile medicale prestate de furnizori, precizand ca, in acest moment, platile partiale nu depasesc 70% din valoarea facturilor emise pentru serviciile efectuate in luna octombrie.

“Este crucial sa subliniem faptul ca furnizorii din segmentul privat joaca un rol esential in asigurarea accesului pacientilor la servicii medicale de calitate, efectuate la timp. Problema platilor partiale si intarziate pune in pericol capacitatea de a furniza aceste servicii si de a raspunde nevoilor pacientilor.”, transmite PALMED, intr-un comunicat de presa.

Furnizorii de servicii medicale private transmit ca se pot vedea nevoiti sa limiteze sau chiar sa intrerupa serviciile decontate de stat, in viitorul apropiat, din cauza lipsei de resurse financiare.

“Acest lucru ar putea avea un impact devastator asupra accesului la ingrijiri medicale pentru multi pacienti, la nivel national.”, mai precizeaza PALMED.

Astfel, Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private solicita Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) sa abordeze aceasta problema intr-un mod transparent si sa efectueze, in intregime, platile restante pentru luna octombrie.

“Suntem deschisi sa colaboram atat cu CNAS, cat si cu alte institutii cu rol in acest proces, pentru a identifica solutii viabile si sustenabile. Facem apel catre Guvernul Romaniei si catre CNAS sa ofere un cadru de predictibilitate pentru plata serviciilor care au fost si continua sa fie efectuate in luna noiembrie, dar si cu privire la cele care ar urma sa fie realizate in ultima luna din acest an.”, mai transmis furnizorii de servicii medicale private.

Etichete: patronatul furnizorilor de servicii medicale private, PALMED, servicii medicale private

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: