PALMED atrage atentia asupra necesitatii extinderii programelor nationale de sanatate in unitatile medicale private

30/01/2020
PALMED atrage atentia asupra necesitatii extinderii programelor nationale de sanatate in unitatile medicale private

PALMED atrage atentia asupra necesitatii extinderii programelor nationale de sanatate in unitatile medicale private

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/palmed-atrage-atentia-asupra-necesitatii-extinderii-programelor-nationale-de-sanatate-in-unitatile-medicale-private/

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED saluta modificarea legislativa inaintata de Ministerul Sanatatii pentru a veni in intampinarea nevoilor pacientilor si atrage atentia asupra faptului ca aceasta schimbare a Legii 95/2006” nu implica sub nicio forma limitarea accesului la servicii medicale”.

Potrivit unui comunicat de presa, PALMED transmite ca intelege ingrijorarea asociatiilor de pacienti si a personalului medical, si vine cu o serie de clarificari asupra necesitatii extinderii programelor nationale de sanatate in unitatile medicale private.

“Modificarea legislativa in discutie permite pacientului sa opteze pentru un anumit spital, indiferent de statutul lui – public sau privat – si sa dispuna de conditii similare – financiare si de confort, indiferent de sistemul ales. Banii trebuie sa urmeze pacientul! Este mesajul pe care l-am transmis de-a lungul timpului si care trebuie sa se regaseasca in orice initiativa ce are drept scop binele pacientului. Accesul la tratament nu poate fi decat facilitat ca urmare a acestei decizii prin scurtarea si chiar eliminarea timpului de asteptare”, se precizeaza in comunicatul PALMED.

Continut educational:

Potrivit sursei citate, in acest moment, furnizorii privati sunt inclusi partial in programele nationale, intr-o forma pe care noi o consideram drept discriminatorie. Aceasta necesitate a depasirii capacitatii sistemului public inseamna, in opinia acestora, intarzierea accesului la tratament.

“Sanatatea este un drept care nu se rezuma la proportii si bugete. Odata cu modificarea legislativa propusa in noua ordonanta, furnizorii privati si cei publici vor primi sume proportionale cu serviciile medicale prestate. Pacientii raman in sistem si nu vor pierde accesul la tratament in urma alocarii echitabile a finantarii pentru programele nationale de sanatate”, mai transmit reprezentantii PLAMED, care mai considera ca “binele pacientului trebuie sa fie scopul tuturor factorilor implicati in reglementarea si oferirea de servicii medicale performante”.

Etichete: programe nationale de sanatate, servicii medicale private, furnizori servicii medicale, PALMED

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: