Pacientii vor putea evalua experienta in spitale

16/12/2016

Pacientii vor putea evalua experienta in spitale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pacientii-vor-putea-evalua-experienta-in-spitale/

Evaluari privind dispozitivele medicaleMinistrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a anuntat pe pagina lui de facebook ca pacientii vor putea evalua experienta in spitale, incepand de saptamana viitoare, prin noul mecanism de masurare a satisfactiei, prin SMS si formular web.

“Vor fi contactati anual aproximativ jumatate dintre pacientii care se externeaza din spitale. Se vor trimite 5.400.000 de SMS-uri in toate retelele nationale. Un esantion relevant de pacienti selectati aleatoriu la nivelul fiecarui spital din Romania va fi contactat automat printr-un SMS care va contine un set de intrebari simple referitoare la: calitatea serviciilor medicale, curatenia din spital, interactiunea cu personalul medical, eventuale cazuri de conditionare a actului medical”, a scris Voiculescu, intr-un mesaj postat in pe reteaua de socializare.

Totodata, e a mai spus ca raspunsul pacientilor va fi anonimizat si apoi inregistrat intr-un sistem informatic dezvoltat gratuit pentru Ministerul Sanatatii de catre Serviciul pentru Telecomunicatii Speciale, iar SMS-ul de raspuns va fi gratuit pentru pacienti.

Situatia rezultata din centralizarea datelor si analiza acestora va fi publicata trimestrial pe site-ul transparenta.ms.ro.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Dr. Virgil Musta, despre trichineloza: Fazele bolii si ce avem de facut

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, trimis in judecata de DNA

Streinu-Cercel: Inca un val epidemic, foarte probabil la inceputul anului viitor

OMS: Risc sporit de reinfectare cu varianta Omicron in cazul celor care au trecut prin boala

Dr. Diaconu despre retragerea lui Mihai Craiu: Stim cum e sa-ti spuna cineva ca te omoara