Medic: Pacientii vor avea acces mai repede la tratamente oncologice scumpe

03/03/2017

Medic: Pacientii vor avea acces mai repede la tratamente oncologice scumpe

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pacientii-vor-avea-acces-mai-repede-la-tratamente-oncologice-scumpe/

MEDICAMENTE-COMPENSATE

Pacientii vor avea acces mai repede la tratamente oncologice scumpe in urma desfiintarii comisiilor de specialitate de la nivelul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, afirma un medic de la Institutul Clinic Fundeni.

Dr. Adina Croitoru, coordonatorul Serviciului de asistenta medicala in ambulator si spitalizare de zi de la Institutul Clinic Fundeni, a spus,  la conferinta Tratamente Inovative in Oncologie, ca este prematur sa prevada efectele acestei masuri in privinta consumului de medicamente.

Ea a mentionat ca anumite protocoale si ghiduri de prescriere a medicamentelor au fost modificate conform celor europene si se afla in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Sanatatii.

“Putem spune ca nu au mai fost liste de asteptare la CNAS si aproape toate cererile au fost aprobate. Imi este greu sa cred ca s-ar putea modifica numarul celor care au nevoie de tratament de acest gen. In momentul de fata sunt 24 demolecule aprobate in tumorile solide, cu aproape 30 de indicatii”, a declarat medicul, potrivit Agerpres.

Si prof. dr. Petru Armean, consilierul ministrului Sanatatii, a adaugat ca, daca medicii vor respecta protocoalele ca si pana in prezent, nu vor mai fi necesare comisiile de la CNAS care sa verifice si sa aprobe dosarele pacientilor.

Tot conform Agerpres, Armean a subliniat ca CNAS trebuie sa faca o monitorizare a prescrierii pentru care a introdus un formular care va fi completat electronic de fiecare medic.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: