MS: Pacientii nu trebuie sa plateasca testarea pentru Covid-19 la internarea in spital

12/09/2022
MS: Pacientii nu trebuie sa plateasca testarea pentru Covid-19 la internarea in spital

MS: Pacientii nu trebuie sa plateasca testarea pentru Covid-19 la internarea in spital

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pacientii-nu-trebuie-sa-plateasca-testarea-pentru-covid-19-la-internarea-in-spital/

Prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii a aprobat un Ordin de ministru privind unele masuri ce se aplica de unitatile sanitare, in situatii de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Conform documentului, in vederea prevenirii si limitarii infectiilor asociate asistentei medicale, unitatile sanitare publice pot organiza testarea pacientilor pentru detectia infectiei cu virusul SARS-CoV-2, in cadrul activitatii de screening la internare.

“Costurile activitatii de screening sunt suportate de unitatea sanitara publica din venituri proprii. Managerii unitatilor sanitare publice au obligatia de a dispune masurile necesare in vederea asigurarii accesului pacientilor in unitatile sanitare publice, precum si accesului acestora la serviciile medicale, fara prezentarea rezultatului unui test pentru detectia infectiei cu virusul SARS-CoV-2.”, transmite Ministerul Sanatatii.

Potrivit sursei citate, nerespectarea acestor prevederi de catre managerii unitatilor sanitare publice constituie cauza de incetare a contractului de management, conform art. 184 din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

 

Etichete: test covid, plata test covid, test covid pacienti internati in spital

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: