Pacientii cronici nu sunt de acord cu desfiintarea cardului de sanatate

20/03/2017

Pacientii cronici nu sunt de acord cu desfiintarea cardului de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pacientii-nu-sunt-de-acord-cu-desfiintarea-cardului-de-sanatate/

BATRANI-BOLI

Presedintele Aliantei Pacientilor Cronici din Romania (APCR), Cezar Irimia, spune ca este impotriva desfiintarii cardului de sanatate, care si-a dovedit eficienta prin economii mari aduse bugetului CNAS.

El a precizat ca in lipsa acestuia, pacientii vor fi pusi pe drumuri.

“Clar, noi suntem impotriva desfiintarii acestui card. Lipsa acestui card ne va pune din nou pe drumuri. Pacientii vor fi pusi intr-o continua cursa dupa adeverinte, dupa una, alta. Pe deasupra, cine va raspunde de sacul de bani care a fost investit pentru acest program si aruncat ulterior pe apa sambetei”, a declarat Cezar Irimia, potrivit Agerpres.

In opinia sa, eliminarea cardului ar reprezenta “o problema”, iar motivul eliminarii ar fi ”lipsa medicatiei de pe piata”, mai scrie sursa mentionata.

Ministerul de Interne a anuntat ca supune dezbaterii publice un proiect de lege privind cartea electronica de identitate (CEI), care va permite autentificarea online pentru a beneficia de diverse servicii electronice si va asigura si functionalitatea cardului de sanatate.

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Ludwig says:

    …Economiile aduse bugetului CNAS s-au facut pe seama bugetul pacientilor si al Serviciilor de Urgenta in mare parte prin limitarea accesului la servicii medicale la MF si Specialisti ( pierderea , ratacirea, neprimirea cardului, blocarea si nefunctionarea cardului si a sistemului )…din pacate nu s-a facut o analiza corecta a pagubelor create de card pentru ca nu se doreste acest fapt.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Experti internationali: Pandemia de coronavirus a expus fragilitatile OMS

Capitala a iesit din zona rosie, cu mai putin de 3 cazuri la mia de locuitori

Primul transplant renal din acest an, la Iasi

Ministrul Sanatatii confirma ca vor exista schimbari la CNAS, MS si ANMDM

Comitetul national pentru vaccinare: Nu este necesara dozarea anticorpilor inainte de vaccinarea anti-Covid