Pacientii din provincie au umplut spitalele din Bucuresti

14/08/2018


Spitalele din Bucuresti sunt sufocate de pacienti care ar putea fi tratati si intr-un dispensar comunal. Doctorii din unitatile de primiri urgente spun ca pierd ore intregi in fiecare zi consultand bolnavi inchipuiti, relateaza StirileProtv.ro.

Un barbat dintr-o comuna din judetul Calarasi povesteste ca s-a simtit rau si cum in localitate nu exista dispensar, iar medicul de familie era in concediu, a luat un autobuz si a venit la un spital din Bucuresti.

Si astfel, spitalele din Capitala sunt sufocate. Zilnic sute de pacienti trec pragul unitatilor de primiri urgente.

Continut educational:

Multi dintre ei ar putea au afectiuni care ar putea fi tratate la medicul de familie, dar vor neaparat sa ajunga intr-un spital, mai scrie sursa mentionata.

La Spitalul Sf. Pantelimon , de exemplu, potrivit reprezentantilor institutiei, din 200 de pacienti, aproape 100 sunt din provincie.

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Nina Carla says:

    De ce nu exista o restrictionare ca in alte tari europene: intai consultatie la el in judet si doar atunci cand medicii isi declina competenta pot ajunge la un spital din Bucuresti si doar anumite cazuri in spitale universitare?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

14 decese din cauza gripei/ Pintea: Rata de vaccinare este foarte mica

Comunicat cu privire la proiectul de Ordonanta pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul sanatatii propus de ANMCS

Specialistii au anuntat debutul sezonului gripal

31 de cazuri de gripa in judetul Olt/ DSP a cerut inca 5000 de doze de vaccin antigripal

DSP Tulcea solicita suplimentarea dozelor de vaccin antigripal