Pacientii cu varsta peste 100 de ani devin o problema pentru sistemul de sanatate

04/06/2014

Pacientii cu varsta peste 100 de ani devin o problema pentru sistemul de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pacientii-cu-varsta-peste-100-de-ani-devin-o-problema-pentru-sistemul-de-sanatate/

Simptomele unui bolnav de Hiperplazie Benigna de ProstataPana in anul 2050, vor exista 3 milioane de persoane care vor atinge varsta de 100 de ani, conform unui studiu realizat de King’s College din Londra. Asigurarea asistentei medicale si prevenirea celor mai frecvente boli la care acestia devin vulnerabili odata cu inaintarea in varsta reprezinta principalele provocari ale sistemelor de sanatate din toata lumea.

Peste 300.000 de persoane la nivel global au depasit varsta de 100 de ani in 2011

Conform unui studiu realizat de King’s College din Londra, citat de medicaldaily.com, numarul pacientilor care vor atinge varsta de 100 de ani este in crestere la nivel mondial.

Specialistii britanici considera ca principalele riscuri la care sunt expusi acesti pacienti sunt infectiile si pneumoniile.

In acest caz, managmenetul starii de sanatate a acestor pacienti care au reusit de-a lungul vietii sa reziste unor boli cronice este esential.

Specialistii considera ca un rol important il au medicii de familie alaturi de institutii medicale care trebuie sa le asigure asistenta medicala in ultimii ani de viata  in principal acasa, in mediul lor, sau in centrele de ingrijire.

Care sunt bolile cele mai frecvente la pacientii peste 100 de ani

Studiul realizat pe datele populatiei din Anglia arata ca 24% dintre decese sunt cauzate de pneumonie si alte boli respiratorii, 10% de atac cerebral, 9% de boli cardiace , 6% de dementa si Alzheimer si 4% de cancer.

In cele mai multe cazuri insa, cauza decesului a fost considerata varsta inaintata.

Conform studiului, numarul deceselor in cazul pacientilor care au atins varsta de 100 de ani a crescut semnificativ din 2001 in 2010.

Daca in 2001 au fost inregistrate in Anglia 2800 de decese la pacientii cu aceasta varsta, in 2010 numarul acestora a crescut la 4.400. 87% dintre acestia pacienti cu varsta peste 100 de ani erau femei.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: