Stiri medicale

Pacientii cu dizabilitati au un risc ridicat de boli cronice

Data ultimei actualizari: 07/05/2014

activitate-fizicaPacientii cu dizabilitati risca sa sufere de boli cronice mai ales daca nu desfasoara nici o activitate fizica. Conform statisticilor Centers for Disease Control and Prevention (CDC), 47% dintre persoanele cu dizabilitati nu fac activitate fizica, chiar daca in cele mai multe cazuri acestia sunt capabili sa desfasoare astfel de activitati.

Peste 30% dintre pacientii cu dizabilitati auditive si de vedere nu fac miscare fizica

Statisticile CDC arata ca cei mai multi pacienti cu dizabilitati care nu urmeaza deloc o activitate fizica sunt cei cu dizabilitati motorii.

Acestia sunt urmati intr-o proportie de 40% de pacienti cu dizabilitati cognitive, si de cei cu dizabilitati de vedere si de auz intr-o proportie de peste 30%.

Doar 44 % dintre persoanele cu dizabilitati au primit recomandarea unui medic de a face aerobic

CDC atrage atentia ca adultii cu dizabilitati au un risc de trei ori mai mare de a avea boli cardiace, diabet sau cancer fata de adultii fara dizabilitati.

Unul din factorii principali in cresterea riscului acestor boli este lipsa activitatii fizice.

50% dintre adultii cu dizabilitati care nu au facut deloc miscare fizica au fost diagnosticati la un moment dat cu o boala cronica.

82% dintre pacientii cu dizabilitati au fost mult mai activi dupa ce medicul le-a recomandat asta.

Medicii trebuie sa recomande fiecarui pacient cu dizabilitati activitatea fizica pe care o poate face si care i se potriveste cu scopul principal de a preveni boli grave precum cancerul sau bolile cardiace.

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.