Pacientii cu diabet si BPOC ar putea beneficia de tratamente noi

27/06/2014

Pacientii cu diabet si BPOC ar putea beneficia de tratamente noi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pacientii-cu-diabet-si-bpoc-ar-putea-beneficia-de-tratamente-noi/

Tetrazepamul a fost retras de pe piataPeste 400 de terapii noi destinate tratamentului bolilor cronice sunt in faza avansata de cercetare, conform unui raport lansat in iunie de PhRMA (Pharmaceutical Researches and Manufactures of America). Medicamentele vizeaza terapiile pentru 15 boli cronice care afecteaza adultii cu varsta peste 65 de ani.

110 terapii noi sunt destinate tratamentului in diabet

Intre cele 430 de terapii noi, 110 sunt destinate tratarii diabetului, 67 sunt pentru boala Alzheimer, 62 pentru poliartrita reumatoida, iar 61 pentru bolile cardiovasculare.

Alte tratamente vizeaza boli diagnosticate frecvent la persoanele in varsta precum boala cronica de rinichi, BPOC, glaucom sau depresie.

Din cele 430 de medicamente noi, 18 sunt in proces de aprobare.

Noile medicamente aprobate ar putea fi disponibile in regim compensat in Romania

Dan Zaharescu, director executiv al Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente, a precizat ca se doreste ca pacientii romani sa beneficieze de aceste medicamente in regim compensat.

“Speram ca pana in toamna, toate medicamentele aflate in asteptare pentru compensare vor fi disponibile pacientilor si se va avea in vedere o actualizare regulate a listei medicamentelor compensate si gratuite. In felul acesta, atunci cand noile medicamente pentru seniori vor fi disponibile pe piata, acestea vor putea fi accesate si de pacientii romani”, a explicat Dan Zaharescu.

Directorul executiv ARPIM a precizat ca cercetarea si aprobarea de noi terapii reprezinta o necesitate la nivel global, avand in vederea cresterea sperantei de viata dar si nevoia ca o persoana diagnosticata cu o boala cronica sa aiba o viata cat mai apropiata de normal.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: