Pacientii cu Covid-19 se vor putea prezenta in centrele de evaluare fara bilet de trimitere

13/01/2022
Pacientii cu Covid-19 se vor putea prezenta in centrele de evaluare fara bilet de trimitere

Pacientii cu Covid-19 se vor putea prezenta in centrele de evaluare fara bilet de trimitere

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pacientii-cu-covid-19-se-vor-putea-prezenta-in-centrele-de-evaluare-fara-bilet-de-trimitere/

Serviciile medicale acordate in centrele de evaluare ambulatorie pentru persoanele infectate cu SARS-Cov-2 vor fi decontate de catre Casele de Asigurari de Sanatate.

Bolnavii infectati cu virusul SARS-Cov-2 se vor putea prezenta in aceste centre fara bilet de trimitere, pe baza confirmarii infectiei printr-un test antigen rapid sau test NAAT/RT-PCR, pentru evaluarea starii de sanatate si pentru a primi tratament antiviral gratuit, in regim de spitalizare de zi, indiferent de statutul de asigurat, anunta CNAS.

Joi, 13 ianuarie 2022, Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate au stabilit modul de contractare si decontare a serviciilor medicale acordate in centrele de evaluare pentru pacientii cu COVID-19

In sedinta de Guvern a fost aprobat proiectul de Hotarire pentru completarea Capitolului XIV din Anexa nr. 2 la Hotararea Guvernului nr. 696/2021 pentru aprobarea pachetelor de servicii si a Contractului-cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale, a medicamentelor si a dispozitivelor medicale, tehnologiilor si dispozitivelor asistive in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2021 – 2022.

“Actul normativ permite operationalizarea centrelor de evaluare ambulatorie dupa ce se vor incheia rapid contractele cu casele de asigurari de sanatate. E foarte important ca pacientii sa mearga in aceste centre cand nu sunt intr-o situatie critica. Vom scade presiunea pe unitatile sanitare”, a declarat prof dr. Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii.

Hotararea de Guvern aduce prevederi noi si pentru pacientii non-COVID-19.

Pentru asigurarea unui acces cat mai rapid al persoanelor asigurate la investigatii medicale paraclinice efectuate in regim ambulatoriu, s- a stabilit un termen de maxim 5 zile lucratoare de la solicitare pentru realizarea investigatiei necesare monitorizarii pacientilor diagnosticati cu boli oncologice, diabet, afectiuni rare, boli cardiovasculare, boli cerebrovasculare, boli neurologice, precum si a celor diagnosticati cu COVID-19, dupa externarea din spital sau dupa incetarea perioadei de izolare.

Etichete: pacienti covid-19, evaluare pacienti covid-19, decontare servicii medicale

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: