Pacientii cu boli cronice ar putea fi monitorizati de la distanta

12/06/2014

Pacientii cu boli cronice ar putea fi monitorizati de la distanta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pacientii-cu-boli-cronice-ar-putea-fi-monitorizati-de-la-distanta/

aplicatii.mobilePacientii cu boli cronice ar putea beneficia de un sistem de telemedicina prin care boala lor ar putea fi monitorizata de la distanta. Un nou studiu publicat in revista de specialitate “Pediatrics”, citat de elmundo.es, a analizat impactul pe care il poate avea telemedicina in monitorizarea pacientilor bolnavi cronici.

Pacientii primesc informatii pe mobil

In cadrul studiului au fost inclusi 81 de pacienti cu boli cronice, cu varsta cuprinsa intre 12 si 20 de ani.

O parte dintre pacienti si-au continuat vizitele regulate la medic pentru monitorizarea bolii, in timp ce ceilalti pacienti au fost indrumati sa foloseasca telemedicina pentru monitorizare.

Pacientii din a doua grupa au primit un telefon mobil cu conexiune la Internet, pe care primeau mesaje de cate 3-5 ori pe saptamana in care li se amintea ce trebuie sa faca pentru a-si tine boala sub control.

In acelasi timp, acestia se conectau la o pagina web unde primeau materiale informative despre boala de care sufereau, dar si sfaturi despre un stil de viata sanatos.

Pacientii comunicau direct cu medicul prin mobilul primit

Prin telefonul mobil primit, pacientii puteau sa trimita la randul lor mesaje medicilor care le monitorizau boala. Acest lucru a facilitat ca anumiti pacienti sa inceapa un tratament de urgenta mai devreme decat daca ar fi asteptat vizita regulata la medic.

Specialistii considera ca prin telemedicina pacientii cu boli cronice ar putea fi monitorizati mult mai usor si mai eficient, fara a presupune probleme de confidentialitate a datelor persoanelor.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: