Pacientii cu afectiuni cronice fac apel pentru actualizarea listei de medicamente compensate si gratuite

26/11/2020

Pacientii cu afectiuni cronice fac apel pentru actualizarea listei de medicamente compensate si gratuite

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pacientii-cu-afectiuni-cronice-fac-apel-pentru-actualizarea-listei-de-medicamente-compensate-si-gratuite/

Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC) a transmis, joi, o scrisoare deschis in care face un apel public catre Guvernul Romaniei prin Ministerul Sanatatii si Ministerul de Finante sa actualizeze lista de medicamente compensate si gratuite cat mai urgent.

Potrivit documentului, sunt 39 de molecule evaluate de Agentia Natioanala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania pe diverse afectiuni cronice gravule, cum sunt oncologia, diabet, HIV/SIDA, etc., care in prezent stau pe masa Guvernului si asteapta sa fie aprobate desi aveau termen data de 1 noiembrie.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Insuficienta cardiaca

“Atragem atentia Guvernului Romaniei ca sistemul de sanatate trebuie sa se ingrijeasca si de pacientii cu afectiuni cronici, printre cei mai vulnerabili, mai ales in contextul pandemiei. Pacientii au nevoie de tratamente noi si eficiente, care sa le tina boala cronica sub control si, in acelasi timp, sa evite impovararea in plus a sistemului de sanatate. In acest fel, consideram ca Guvernul poate demonstra ca pacientii cronici reprezinta cu adevarat o prioritate si ii poate ajuta pe unii dintre acestia sa aiba o viata mai buna prin accesul la tratamente noi si eficiente .”, se precizeaza in scrisoarea apelul facut de COPAC.

Potrivit sursei citate, “niciodata nu a fost mai important ca in acest an pandemic ca pacientul cronic sa fie o prioritate pentru sanatate.”

Etichete: lista medicamente compensate si gratuite, pacienti afectiuni cronice, COPAC

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Doua mutatii noi ale coronavirsului SARS-CoV-2 descoperite in SUA

Studiu: Covid-19 ar putea evolua intr-o boală sezoniera

INSP: Peste 30.500 de cazuri de infectii respiratorii acute in ultima saptamana de raportare

Ministrul Sanatatii: In Romania se administreaza 6 doze de vaccin anti-Covid dintr-un flacon

Klaus Iohannis s-a vaccinat impotriva Covid-19: Acest vaccin este sigur, eficient si recomand tuturor vaccinarea