Pacientii au dat buzna in cabinetul medicului de familie pentru a-si lua fisele

27/04/2018

Pacientii au dat buzna in cabinetul medicului de familie pentru a-si lua fisele

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pacientii-au-dat-buzna-in-cabinetul-medicului-de-familie-pentru-a-si-lua-fisele/


Scene incredibile la Bacau. Pacientii au dat pur si simplu buzna in cabinetul unui medic de familie si si-au luat fisele.
Oamenii, impacientati ca nu mai pot primi retete si consultatii pentru ca nu au mai gasit doctorul la cabinet de cateva saptamani, au intrat in cladire si au inceput sa-si caute fisele medicale.

Scenele au fost filmate, au ajuns pe internet, iar Politia face acum cercetari.

In imaginile suprinse chiar de fiica unei paciente se vede cum oamenii au intrat in cabinetul medicului de familie din comuna Laloaia din Bacau. Si au cautat prin documentele personale ale altor pacienti si ale medicului, pentru a-si gasi propriile fise medicale, relateaza StirileTvr.ro

Oamenii spun ca medicul e de negasit si nimeni nu le-a spus incotro sa mearga pentru consultatii si retete.

Explicatii privind lipsa medicului de familie au venit de la Oficialii Casei de Sanatate Bacau: acesta are probleme d e sanatate si a fost inlocuit de un alt medic, din Comanesti.

Colegiul Medicilor condamna situatia, iar Politia a declansat o ancheta in acest caz, mai relateaza sursa mentionata.
Potrivit legii, pacientii se pot transfera la alt medic de familie si fara originalul fisei medicale.

Autor: FormareMedicala.ro

13 Comentarii

 1. draghicidanut says:

  Adevarul , ca de obicei, e pe la mijloc.Asa e, medicii de diverse specialitati au vadita atitudine de superioritate intr-o maniera peiorativa vis-a vis de MF( si ca sa fim corecti pina la capat din pacate, uneori justificata ,nu detaliez,motivele sint lejer identificabile)de care uneori chiar MF sint de vina, pe de alta parte este cit se poate de evident ca ‘specialistii’nu sint cu nimic superiori MF. Personal cred ca aceasta perceptie negativa a MF(!chiar si din partea publicului larg) e un subiect mult mai vast si care ar necesita ample dezbateri…initiativa pornind de la MF evident…etc.Totusi acei MF care acum se pling mai ales de venituri sa nu uite ce bine si zic eu incorect fata de hulitii specialisti au dus-o imediat dapa infiintarea medicinii de familie cind ridicau 5000/luna si chiar9000(cunosc si cazuri ,e drept izolate,dar au fost cu 12000/luna)iar cei din spitale si policlinici pe jumatate, cind (si azi)programul e de la 9 la 12 max 13restul pe ‘teren’…Prin urmare ar fi bine sa te uiti intii in propria ograda si apoi…..PS: ptr. cele afirmate am informatii cit se poate de reale

  • Diaconu Daniel Dumitru says:

   Se pare că sunteți ancorat în realitate… Cică… Ce fac șmecherii, nu este treaba mea sau a celor corecți… Nu poți generaliza, așa cum procedezi… Dar, se pare că nu are niciun rost să arăt care sunt mizeriile din sistem… Se pare că sunteți genul de om căruia îi place să plătească polițe, care, din cazuri particulare, generalizează… Nu voi mai comenta – probabil că acesta este și scopul dumnevoastră, nimic pe această temă.

   • draghici danut says:

    Evident ca la ORICE se poate da o replica ,apoi replica la replica..la nesfirsit,deci sa dau o replica .1.Chiar sint ancorat in realitate si nu ‘Cica'(remarca gratuita si rautacioasa)2.A generaliza nu este egal cu100% dar sigur peste 50% (parerea mea, vorba cuiva)si oricum generalizarile nu sint ceva ‘de rau’3.Alta gratuitate,nu platesc nimic nimanui dar ma irita ipocrizia,stiti a cui..Asadar stimate domn(a 2-a plural,dvs ati fost putin inconsecvent)cum am spus mai sus ,fiecare cu a sa parere ,deci si eu cu a mea .Oricum va multumesc de micul comentariu desi ar fi fost poate mai valoros daca continea si ceva remarci(chiar si peiorative) mai de substanta cu privire la fondul si nu la forma micului meu punct de vedere.Va asigur de stima etc.etc.

 2. Alexandru Doru says:

  Rusine sa le fie decidentilor care fac praf sistemul medical si mai ales medicina de familie!

 3. Dr.COHN SORIN RAUL says:

  Foarte corect comentariul doamnei Jipianu Fanica

 4. Diaconu Daniel Dumitru says:

  Casa de asigurări de sănătate, nu face altceva, decât să creeze, prin modul în care privește medicina de familie, ca o slugă, conflicte între medicina primară și cea secundară!!! CE ESTE MAI IMPORTANT ȘI MAI IEFTIN, SĂ PREVII SAU SĂ TRATEZI??? DE CE NU EXISTĂ ECHIVALENȚĂ LA SALARIZAREA MEDICILOR DE FAMILIE, CU CEI DIN SPITALE, LA ACELAȘI GRAD DE SPECIALIZARE??? DE CE CA MEDIC SPECIALIST, AM 2500 SALARIU BRUT, CÂND LA ACELAȘI GRAD PROFESIONAL, ÎN SPITAL AU 9900??? De ce nu se acționează normal? DE CE CEI CARE LUCREAZĂ LA CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE, AU SALARII DUBLE, CHIAR TRIPLE, CÂND NU FAC ALTCEVA DECÂT SĂ STEA ȘI SĂ COMENTEZE, UNELE PERSOANE, PUNÂND BEȚE ÎN ROATE, CELOR DE PE URMA CĂRORA ÎȘI CÂȘTIGĂ SALARIUL??? DE CE PREȘEDINȚII CASELOR JUDEȚENE SUNT NUMIȚI POLITIC??? DE CE SUNT ȚINUȚI ÎN FUNCȚII, PERSOANE CARE NU RELAȚIONEAZĂ NORMAL CU MEDICII, DOAR FIINDCĂ SUNT FINUL SAU FINA CUIVA DE LA PREFECTURĂ SAU CONSILIUL JUDEȚEAN??? DAR, CEL MAI TRIST, DE CE MEDICI COORDONATORI, DIN DIVERSE CENTRE DE PERMANENȚĂ, NU RESPECTĂ HOTĂRÂREA DE MINISTRU, PRIVIND PLATA ORELOR DE GARDĂ, DE 40 LE ORA DE GARDĂ ȘI ÎȘI PLĂTESC COLABORATORII CU 30 SAU 32 LEI ORA DE GARDĂ? DECI CE LA SESIZAREA FĂCUTĂ LA CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE, PRIVIND ACEASTĂ PROBLEMĂ, ORDONATORUL PRINCIPAL DE CREDITE, NU IA ATITUDINE SPUNÂND CĂ NU INTRĂ ÎN ATEIBUȚIILE SALE MODUL ÎN CARE MEDICII COORDONATORI ÎȘI PLĂTESC COLABORATORII, CONFUNDÂNDU-MĂ CU UN ANGAJAT, NU COLABORATOR?!?!?! DE CE ESTE TOLERATĂ, FRAUDAREA ȘI EXPLOATAREA MEDICULUI DE CĂTRE COLEGUL SĂU, TOT MEDIC??? PE SCURT, DE CE NU SE RESPECTĂ O HOTĂRÂRE DE MINISTRU, CU CARACTER DE LEGE??? DE CE CINEVA CARE NU MIȘCĂ UN DEGET, SĂ REȚINĂ 25% DIN MUNCA ALTUIA, IAR CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE SE FACE CĂ NU VEDE???!!!???!!! NIMIC DIN ACESTEA NU ESTE MINCIUNĂ!!!

  • Barbul Laszlo says:

   Ai dreptate.DE CE MAI STAI IN tara asta in aceste conditii,in alte tari te asteapta cu bratele deschise.RO este din nou in fundul unei gropi imense,nici in 20 de ani nu va iesi.

 5. anton says:

  Intreb mereu pe aici – degeaba – care e diferenta intre medicul generalist si cel de alta specialitate ? ( dpdv al nivelului d calificare )

  • ionmihaitaemilian says:

   Medicul generalist este medicul care a terminat Facultatea de Medicina Generala si nu are nicio specializare. Inainte de 2005 acesta facea o stagiatura de 1 an (mai demult de 3 ani) dupa care obtinea dreptul de libera practica. In momentul de fata, medicul generalist nu are drept de libera practica. Dupa terminarea facultatii trebuie sa faca obligatoriu o specialitate. Cred insa ca intrebarea dumneavoastra se referea la diferenta dintre Medicul de Familie (gresit etichetat ca medic generalist) si alta specialitate. Medicina de Familie este o specialitate astfel incat si medicul de familie este specialist in Medicina de Familie (mai corect ar fi Medicina Primara dar asta este alta discutie). Mai pot sa va spun ca Medicina de Familie este singura specialitate in care la sfarsitul rezidentiatului se dau doua examene si nu doar unul – un examen de pediatrie si unul de medicina interna (adulti) – examene ce se dau in zile diferite cu examinatori specializati doar intr-o specialitate (Pediatrie sau Medicina Interna). Restul medicilor sunt fiecare specialisti pe bucatica lor, unii fiind chiar supraspecializati doar intr-o anumita patologie.

   • Diaconu Daniel Dumitru says:

    Este foarte adevărat ce spuneți. Eu am prins medicină generală copii, ca rezidențiat. Când a apărut medicina de familie, din cauză că îmi prelungisem rezidențiatul cu un an de zile, pentru a prinde și stagiul de obstetrică – ginecologie, nu doar de cel de neonatologie și încă 6 luni de interne, specializarea de medicină generală copii, nu a fost asimilată de Casa de asigurări de sănătate, fără ca medicul să fie obligat să meargă el însuși la Minister, să își scoată echivalarea! ERA SUFICIENT CA, FIE D.S.P., FIE CASA DE ASIGURĂRI, SĂ CEARĂ ACEASTĂ HÂRTIE!!! DAR, CA LA NOI LA NIMENEA!!!

 6. lup letitie says:

  din pacate asemenea lucruri vizavi de comportamentul pacientilor fata de mf se intilnesc frecvent ne-am transformat in executanti ai unor specialisti care in functie de interesele lortrimit pac la mf ptr diferite probleme (bt)indiferent daca e nevoie s-au nu

 7. jipianu fanica says:

  In acest moment situatia din cab med de familie este dezastruoasa.Tonul a fost dat de sus.Pacientii au inteles ca serviciile medicilor de familie sunt la cererea lor,cum le trece lor prin cap,la indicatiile telefonice ale medicilor din diferite specialitati,conform intereselor lor,acelea de a face cit mai multe servicii prin internari de zi favorizate si de faptul ca programarile la analize se fac la 2-3luni.Pacientii isi iau fisele dar vor sta cu ele acasa.O mare parte din m.f.vor pleca,o parte vor pleca la pensie daca vor sa mai traiasca 1-2 ani.Pare exagerat la prima vedere dar din pacate este crudul adevar,pe care,nimeni nu vrea sa-l vada si sa-l auda.De finantare ce sa mai vorbim.Starea de tensiune si nesiguranta fizica,psihica si financiara aproape ne-a sfirsit. Am trecut prin cea mai grea perioada-1983-1989 dar acum este si mai greu.Lipsa de respect pentru med.primara atit din partea decidentilor cit si din partea med. din sist secundar,CAS imitate apoi de un procent ridicat de pacienti.Regret nespus de mult!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Proiect: Grup tehnic pentru elaborarea criteriilor de autorizare a unitatile care fac teste RT-PCR

Noile reguli privind concediile medicale pun inutil medicii si pacientii pe drumuri

Citu, despre angajatii de la Ambulanta: Sunt un exemplu pentru noi toti

Sanitas: Lipsa dialogului social este un lucru acut in Romania

Ambulantierii solicita 1000 de posturi suplimentare si reaplicarea Legii 5/ 2021