Dermatita

In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie. Informatia oferita de www.formaremedicala.ro este menita sa imbunatateasca, nu sa inlocuiasca relatia dintre un pacient si medicul sau.

Dermatita-Simptome si preventie

Dermatita face parte din categoria alergiilor de piele care pot fi declansate de o serie de factori printre care caldura, un sistem imunitar slabit, infectii si anumite medicamente. Exista mai multe tipuri de alergii de piele, prin urmare diagnosticul medicului este esential pentru stabilirea alergenului si a tratamentului necesar. Doua dintre cele mai cunoscute tipuri […]

Citeste ⇾

Dermatita atopica – o afectiune ce debuteaza in copilarie

Cele mai recente statistici din domeniu arata ca dermatita atopica este prezenta in special in tarile economic dezvoltate si ca la nivel mondial incidenta acestei afectiuni se afla intr-o continua crestere, a atras atentia prof. dr. Calin Giurcaneanu, presedintele Societatii Romane de Dermatologie (SRD).

Citeste ⇾